ΣΤΙΛ RUNWAYS

Ο οίκος Versace ξεπέρασε τον εαυτό του και έδειξε τι πάει να πει show στην MFW


Μάρθα Κουμπάνη

27 Φεβρουαρίου 2022

Ο οίκος Versace ξεπέρασε τον εαυτό του και έδειξε τι πάει να πει show στην MFW
Ο Versace ξεπέρασε τον εαυτό του σε αυτό το show

O οίκος Versace παρουσίασε την συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022 στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο και έδειξε σε όλους τους υπόλοιπους τι πάει να πει show. Κόκκινο δάπεδο από γυαλί με το λογότυπο του οίκου και λευκά πανιά που φωτίζονταν και έπαιζαν με τις σκιές των μοντέλων καθώς περνούσαν πίσω τους ήταν το θέαμα που αντίκρυσαν όσοι βρέθηκαν στην front row. Τα icons όπως η Emily Ratajkowski, η Gigi Hadid, η Bella Hadid και η Precious Lee περπάτησαν στην πασαρέλα φορώντας τη συλλογή του οίκου Versace, ο οποίος ξεπέρασε τον εαυτό του σε αυτό το σόου.

Η Υ2Κ επιρροή ήταν έντονη στα σχέδια της Donatella Versace με mini φούστες, χαμηλοκάβαλα παντελόνια, pinstripes και εντυπωσιακά αξεσουάρ όπως γούνινα καπέλα και platform heels.

φούστες ήταν κοντές, αλλά όχι όσο στα άλλα shows (thank God). Ήταν φτιαγμένες από ανοιχτόχρωμο denim ή tweed και είτε συνοδεύονταν από matching blazer, είτε φορέθηκαν με vinyl leggings, σε μαύρο, κόκκινο, μελιτζανί. Τα vinyl αυτά κολάν εφάρμοζαν απόλυτα στην σιλουέτα και η πλούσια glossy υφή τους χάριζε ενδιαφέρον στις υπόλοιπες, ματ υφές και χαρακτήρα στα looks.

Οι κορσέδες κατέλαβαν επίσης την πασαρέλα. Είτε χρησίμευαν ως μεμονωμένα τοπ, είτε ενσωματώθηκαν σε φορέματα ή blazers, οι κορσέδες Versace ήρθαν να εντυπωσιάσουν, με τις εμφανίσεις της Bella και Gigi Hadid να το επιβεβαιώνουν.

Η δεκαετία του '80 επέστρεψε με blazers τα οποία ενισχύθηκαν στους ώμους με βάτες. Το oversized, boxy σχήμα συμπλήρωνε τη κοντή φόρμα των mini skirts με τις οποίες συνδυάστηκε και έδωσε μια νέα όψη στο power suit. Eίδαμε κοστούμια με φαρδιά παντελόνια, και άλλα σε ασπρόμαυρο houndstooth. Θύμιζαν πολύ τα mod looks της δεκαετίας του '60, αλλά updated και κομψά. Το glitter ήταν άλλη μια σημαντική προσθήκη στη συλλογή. Από τα αστραφτερά τουίντ κοστούμια, μέχρι τη χρήση του για την προβολή του λογότυπου Versace, τα μοντέλα έλαμπαν με γκλίτερ διαφορετικών αποχρώσεων.

Αφού οι γόβες της με πλατφόρμα έγιναν viral το 2021, η Versace παρουσίασε μια ποικιλία νέων σχεδίων με το ίδιο chunky στιλ. Οι πλατφόρμες δεν έμειναν όμως στις γόβες, αλλά επεκτάθηκαν και στις μπότες.

To finale του show ήταν επικό: Oι υφασμάτινες οθόνες σηκώθηκαν σαν αυλαία και τα μοντέλα παρατάχθηκαν σε ομάδες στο κέντρο του runway, παίρνοντας διαφορετικές πόζες και αφήνοντας χώρο στην Donatella να χαιρετίσει το κοινό της.

Δείτε τα εντυπωσιακά looks στη gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.