ΣΤΙΛ RUNWAYS

Ο Olivier Rusteing αποθεώνει τον Jean Paul Gaultier σε μια επική couture συλλογή


Μάρθα Κουμπάνη

7 Ιουλίου 2022

Ο Olivier Rusteing αποθεώνει τον Jean Paul Gaultier σε μια επική couture συλλογή
Photo credits:Pixel Formula
O Olivier Rusteing αποθέωσε το ίνδαλμά του στο Παρίσι

«Αυτό το show είναι μια ανοιχτή επιστολή στον Jean Paul Gaultier, μια ανοιχτή επιστολή αγάπης»,δήλωσε ο Olivier Rousteing στο στούντιο Gaultier πριν από τα αποκαλυπτήρια της συλλογής που ο Gaultier τον προσκάλεσε να σχεδιάσει. Όταν οι δύο σχεδιαστές συναντήθηκαν για πρώτη φορά για να συζητήσουν το project πριν από τέσσερις μήνες, και αμέσως μετά την παρουσίαση του Rousteing της φθινοπωρινής του συλλογής Balmain, εκμυστηρεύτηκε στον Gaultier: «Είσαι η έμπνευσή μου. Και έσπασες τόσα πολλά όρια για μένα ως παιδί».

Για τον Rousteing, αυτό σήμαινε μια σειρά από πολύ προσωπικά στιγμιότυπα. Μια ανάμνηση του πατέρα του με το εμβληματικό άρωμα Le Male του Gaultier στο μεταλλικό κουτί του, ή της Madonna ντυμένη από τον Gaultier με ένα pinstriped σύνολο που αποκάλυπτε τις θηλές της στο amfAR gala του 1992. «Αν το σκεφτείς αυτό σήμερα, δεν μπορούμε να πάμε εκεί», είπε ο Rousteing, ο οποίος έντυσε με την σύγχρονη εκδοχή του ρούχου την Kim Kardashian, που καθόταν στην front row με την κόρη της North. «Έτσι ήταν μπροστά από την εποχή του για την ελευθερία της έκφρασης. Σήμερα, μιλάμε για συμπερίληψη, μιλάμε για διαφορετικότητα, μιλάμε για no binaries, no gender. Προφανώς, ο Jean Paul ήταν ο πρώτος που το έκανε».

Γιγαντοοθόνες στήθηκαν στη 325 Rue Saint Martin, και μία μεγάλη γιορτή στήθηκε έξω από τον χώρο του show.

Το show ξεκίνησε με τα δικά του λόγια σε μία συγκινητική ηχογράφιση να μιλάει για τα σχέδια του. Ο Olivier Rousteing ανέτρεξε στο αρχείο του οίκου και αναβίωσε τα πιο θρυλικά σχέδια του enfant terrible.

Άνοιξε το show του με ανδρικά ρούχα, εμπνευσμένα από την tattoo συλλογή του 1994 που θεωρεί μια γιορτή της διαφορετικότητας, και στη συνέχεια έπαιξε με τα αγαπημένα θέματα του Gaultier: κορσέδες, επαναχρησιμοποιημένο denim και μαρινιέρα.

Ακόμα ο Rusteing άντλησε έμπνευση από τις iconic συσκευασίες των αρωμάτων JPG, τα γυάλινα μπουκάλια και τα τσίγκινα κουτιά και τους έδωσε ζωή, μετατρέποντας τα σε δομημένα φορέματα και παπούτσια με πανύψηλες πλατφόρμες.

Δείτε τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στην gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.