ΣΤΙΛ RUNWAYS

Ganni S/S '23: To show ήταν το απόλυτο «joyride» της μόδας


Μάρθα Κουμπάνη

13 Αυγούστου 2022

Ganni S/S '23: To show ήταν το απόλυτο «joyride» της μόδας
To show Ganni ή αλλιώς o ορισμός της χαράς και τα highlights της CPHFW

«Οι καλύτερες ιδέες μου έρχονται το πρωί. Βάζω τα ακουστικά μου, δυναμώνω τη μουσική πολύ δυνατά, ανεβαίνω στο ποδήλατό μου και πηγαίνω στη δουλειά», λέει η καλλιτεχνική διευθύντρια του GANNI, Ditte Reffstrup. «Αυτά τα 15 λεπτά είναι εντελώς δικά μου. Το μυαλό μου είναι ανοιχτό και οι σκέψεις μου απλώς ρέουν. Αυτή η συλλογή είναι πραγματικά για αυτό το συναίσθημα. Το ονομάσαμε Joyride γιατί η Κοπεγχάγη είναι το μέρος όπου βρίσκεται η καρδιά μας».

Σε μια συλλογή αφιερωμένη στην πόλη και εμπνευσμένη από την ενέργεια του καλοκαιριού, το Ofelia Plads – μια παραθαλάσσια προβλήτα με θέα στη Δανική Όπερα και το Βασιλικό Παλάτι – χρησίμευσε ως φόντο της πολύχρωμης συλλογής.

Το σκηνικό του catwalk θύμιζε έναν τεράστιο μαυροπίνακα ζωγραφισμένο με πολύχρωμες κιμωλίες. Το show άνοιξε μια επαγγελματίας BMX rider και έκλεισε με τα ίδια τα μοντέλα να κάνουν ποδήλατο και να τραγουδούν χαρούμενες.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το GANNI επανέλαβε τις αγαπημένες σιλουέτες των θαυμαστών του, όπως οι σούρες και τα puffy sleeves, τα baby doll φορέματα, χωρίς να λείπουν και τα πιο βραδινά looks. Θυμάστε το γυμνό φόρεμα της Kate Moss; To GANNI μόλις παρουσίασε τη δική του εκδοχή.

Όσο για τα χρώματα, το μαύρο συμπλήρωνε τα έντονα ροζ, τιρκουάζ και πορτοκαλί και φυσικά μια μεγάλη γκάμα από παιχνιδιάρικα prints. Η συλλογή περιλάμβανε επίσης μια συνεργασία με τον αμερικανικό κολοσσό jeans Levi's, το sequel της επιτυχημένης capsule collection του Φεβρουαρίου του 2021.

Αποτέλεσμα μια πηγαία και κεφάτη συλλογή με έντονες Υ2Κ αναφορές και νοσταλγική διάθεση.

Aκόμα, αυτή η συλλογή είναι η πιο βιώσιμη μέχρι στιγμής του Ganni, με τo brand να χαρακτηρίζει το 97 τοις εκατό της συλλογής ως υπεύθυνη – που σημαίνει ότι το 50 τοις εκατό της σύνθεσης είναι οργανικό, με χαμηλότερο αντίκτυπο ή ανακυκλωμένο.

Το brand λάνσαρε επίσης το πρώτο της μπλουζάκι κατασκευασμένο από Infinna, μια 100 τοις εκατό ανακυκλωμένη ίνα που κατασκευάζεται από απόβλητα κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων που διαφορετικά θα αποστέλλονταν σε χωματερές ή θα καίγονταν. Τέλος η συλλογή περιλάμβανε περισσότερα στιλ κατασκευασμένα με Vegea, μια εναλλακτική του δέρματος με βάση το σταφύλι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS