ΣΤΙΛ RUNWAYS

Burberry S/S 2023: Ο Riccardo Tisci παρουσίασε την τελευταία (;) συλλογή του για τον οίκο


Μάρθα Κουμπάνη

27 Σεπτεμβρίου 2022

Burberry S/S 2023: Ο Riccardo Tisci παρουσίασε την τελευταία (;) συλλογή του για τον οίκο
PixelFormula
O Riccardo Tisci παρουσίασε την συλλογή του για τον οίκο Burberry

Τις τελευταίες ημέρες φήμες θέλουν τον Riccardo Tisci να ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον οίκο Burberry. Στην συλλογή που θεωρείται η αποχαιρετηστήρια για τον iconic βρετανικό οίκο, ο Riccardo Tisci έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: Ήταν ο εαυτός του.

Η άνοιξη του 2023 ήταν το είδος της συλλογής που ο Tisci πάντα ήθελε να κάνει, αλλά δεν τα κατάφερνε, λόγω των περιορισμών της συνεργασίας με ένα heritage brand αλλά και με στενή σχέση με το Παλάτι Αγγλίας. O Burberry είναι επίσημος προμηθευτής των μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας και αυτοί οι δεσμοί φέρουν ευθύνη. Σημαίνει επίσης ότι το brand έπρεπε να αναβάλει την επίδειξη της Εβδομάδας Μόδας στο Λονδίνο λόγω του πένθους και της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ Β', νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Το αρχικό show επρόκειτο να είναι ένα μεγάλο γεγονός στην πλατεία Trafalgar. To show τελικά πραγματοποιήθηκε σε μια τεράστια, πρώην αστυνομική αποθήκη νότια του Τάμεση, με μέλη της Σύγχρονης Ορχήστρας του Λονδίνου συγκεντρωμένα στη μέση του χώρου, παίζοντας μαζί με τη σοπράνο Nadine Sierra.

Η συλλογή ήταν εμπνευσμένη από από τη ζωή των βρετανών στην παραλία λαμβάνοντας φυσικά υπόψη και τον καιρό. Είδαμε διχτυωτά φορέματα, τολμηρές διαφάνειες, μεταξένια lingerie dresses με δαντέλα, ακόμα και μερικά diamante bikinis! Ακόμα ψηλόμεσες μακριές φούστες από denim και παντελόνες από την εμβληματική του καμπαρντίνα που άγγιζαν το έδαφος. To signature καρό print ήταν και αυτό εκεί: Σε μοντερνα mesh tops και φορέματα, σε ημιδιάφανα catsuits και μπικίνι φορεμένα πάνω από τα ρούχα.

«Εξερευνήσαμε έναν νέο αισθησιασμό - μια συνείδηση ​​του σώματος. Εμπνεύστηκα από την απελευθέρωση και το άνοιγμα της νεότητας, των ανθρώπων που αγκαλιάζουν το σώμα τους και το αποκαλύπτουν», είπε ο σχεδιαστής στις σημειώσεις της γραμμής.

Δεδομένης της αναμενόμενης αποχώρησής του από τη μάρκα, η οποία θα μπορούσε να γίνει μόλις αυτή την εβδομάδα, ο Tisci δεν σχολίασε στον Τύπο πριν ή μετά το show.

Ο Burberry έχει επανειλημμένα αρνηθεί να σχολιάσει το μέλλον του Tisci ή τον αντικαταστάτη του. Σύμφωνα με πηγές, ο Daniel Lee, ο οποίος ήταν προηγουμένως στον Bottega Veneta, αναμένεται να υπογράψει άμεσα με τον Burberry.

Δείτε τα looks στη gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.