ΣΤΙΛ RUNWAYS

First Sight: To μάτι έγινε το απόλυτο σύμβολο στη συλλογή Alexander McQueen


Μάρθα Κουμπάνη

13 Οκτωβρίου 2022

First Sight: To μάτι έγινε το απόλυτο σύμβολο στη συλλογή Alexander McQueen
Η creative director του οίκου Alexander McQueen, Sarah Burton, παρουσίασε τη συλλογή της “First Sight” SS23

Η creative director του οίκου Alexander McQueen, Sarah Burton, παρουσίασε τη συλλογή της First Sight SS23 εκτός του προγράμματος της LFW μέσα σε μία γιγάντια διάφανη φούσκα. Ήταν η ίδια που είχε χρησιμοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2021 για το show της συλλογής SS22, άρα είχε upcycling θα λέγαμε χαρακτήρα.

Jenny.Gr

Η σχεδιάστρια έψαξε μέσα της και μελέτησε τα συναισθήματα που μας άφησαν τα δύομιση χρόνια πανδημίας και αναρωτήθηκε τι είναι αυτό που λείπει από την κανονικότητα μας. Την κανονικότητα την οποία τόσο περιμέναμε και τώρα είμαστε ξανά πολύ απασχολημένοι μέσα σε αυτήν για να την παρατηρήσουμε.

Jenny.Gr

Σύμφωνα με την Burton αυτό που λείπει είναι η ανθρωπιά, η ανθρώπινη σύνδεση. Το στοιχείο που τα συνδέει όλα αυτά γίνεται το μάτι. «Το μάτι είναι ένα σύμβολο αυτής της ανθρωπιάς, μια καταγραφή συναισθημάτων, μια έκφραση της μοναδικότητας», είπε.

Jenny.Gr

Η συλλογή χαρακτηρίζεται από έντονα κοψίματα, ντραπέ και όγκους. Μάλιστα η Burton επανέφερε το χαρακτηριστικό “Bumster” παντελόνι του Alexander McQueen από το 1994, προσπαθώντας να απαντήσει στο ερώτημα: “Πώς ντύνεις σήμερα μια γυναίκα για την ενδυναμώσεις;”

Jenny.Gr

Παράλληλα, η Burton εμπνεύστηκε από το έργο του Ιερώνυμου Μπος, Ολλανδού ζωγράφου της πρώιμης Αναγέννησης, το οποίο χαρακτήρισε «ταυτόχρονα σκοτεινό και όμορφο».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.