ΣΤΙΛ SHOPPING

Τι ψώνισαν οι editors του jenny.gr αυτή την εβδομάδα


16 Οκτωβρίου 2016

Τίνα Σβίγκου, Beauty Editor

Μου αρέσει η Kendall Jenner θεωρώ ότι είναι το top fashion icon της εποχής μας. Η απλότητα στο στιλ της αλλά και στο μακιγιάζ της μου μοιάζει οικεία και θεωρώ ότι είναι μία από τις λίγες διάσημες που μπορείς να αντιγράψεις. Κάνοντας scroll down στο instagram profile της, έκανα focus στα make up look της. Σε γενικές γραμμές επιλέγει neutral αποχρώσεις και φυσικό look. Όταν όμως θέλει να κάνει τη διαφορά επιλέγει bright red lips. Αλήθεια τα ερωτεύτηκα… δοκίμασα όλα τα κόκκινα κραγιόν που είχα στο νεσεσέρ μου, για να πετύχω ακριβώς τη δική της φωτεινή και λαμπερή απόχρωση. Όπως βλέπετε στο κολάζ που έχω φτιάξει και είχα δίπλα μου (για να βλέπω live τις εικόνες και να κάνω άμεσα σύγκριση με τον εαυτό μου), η απόχρωση που επιλέγει είναι η κλασσική. Ούτε σκούρα αλλά ούτε και πορτοκαλί. Καθόλου matte, αλλά και χωρίς έντονες γυαλάδες. Είναι το κλασσικό, φωτεινό και λαμπερό κόκκινο κραγιόν.

19333b01-8ab5-4cee-85b1-8c9d3caf3141 Μετά από ώρα λοιπόν κατέληξα ότι είναι ίδιο με το “Pure Color Envy”,340 της Estee Lauder. Sorry Kendall, I found your secret lipstick και ας μη μου απάντησες ποτέ στο comment μου όταν σε ρώτησα!

Τζουλιάννα Καρνέζη, διατροφολόγος

Πού πήγε ο ρομαντισμός; Αυτό το θέμα με απασχολεί εδώ και καιρό τώρα. Θυμάμαι τους παππούδες μου να μου εξιστορούν πώς γνωρίστηκαν, να μου διαβάζουν τα γράμματα που αντάλλασσαν όταν ήταν νέοι. Πού πήγε λοιπόν ο ρομαντισμός; Έχει χαθεί πίσω από τις οθόνες και τα πληκτρολόγια. Και όταν η μαγεία χάνεται μέσα στις ιντερνετικές ομιλίες, τότε κάτι δεν συμβαίνει σωστά. Δεν μπορεί να το καταλαβαίνω μόνο εγώ. Και αν δεν το αντιλαμβάνομαι μόνο εγώ, γιατί κανένας δεν ζητάει να γυρίσει πίσω ο ρομαντισμός; Πείτε με συντηρητική αλλά κάποια πράγματα έπρεπε να μην είχαν αλλάξει με την πάροδο των χρόνων.

Άρχισα να αναζητώ τρόπους να ξαναβρώ το χαμένο μου ρομανικό εαυτό, να ζήσω λίγο το ρομαντισμό, έστω και νοερά, στις αρχές του 19ου αιώνα, τότε που τα έργα των ποιητών και των συγγραφέων μπορούσαν να επηρεάσουν το ψυχισμό των αναγνωστών. Σύμμαχος μου στην αναζήτηση έγινε το βιβλίο της Τζέιν Όστεν, «Λογική και ευαισθησία». Ένα μυθιστόρημα για το κυνήγι της ευτυχίας, όπου οι ήρωες συγκρούονται, πάσχουν, προδίδονται και τελικά μαθαίνουν τον κόσμο εκ νέου. Το αγόρασα, άρχισα να το διαβάζω και το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Κατερίνα - Ναργκίς Ατζάς, Deco Editor

Ένα από τα αγαπημένα μου fashion items είναι τα μεταξωτά μαντήλια, που μπορούν να φορεθούν με πολλούς τρόπους και να απογειώσουν το στιλ σου στο λεπτό. Αυτή την εβδομάδα δεν μπόρεσα να αντισταθώ και στο jyou βρήκα το νέο μου ολομέταξο μαντήλι Sartorial. Τα μοναδικά του σχέδια και χρώματα με έκαναν αμέσως να φανταστώ, πως θα φαινόταν δεμένο στα μακριά μου μαλλιά.

Με το που παρέλαβα το νέο δώρο που έκανα στον εαυτό μου, αφού το δοκίμασα με όλους τους τρόπους που βρήκα στο άρθρο του jenny.gr, αποφάσισα τελικά να το δέσω γύρω από τα μαλλιά μου και να το συνδυάσω με το μακρύ μου μαύρο casual φόρεμα. Με το που με αντίκρισαν οι φίλοι μου, τα κοπλιμέντα πηγαινοερχόντουσαν!

Μαρία Μεϊντάνη, Fashion Editor

Λατρεύω οτιδήποτε έχει τη σφραγίδα μου ή, έστω, μαρτυρά ότι είναι φτιαγμένο για μένα - ίσως λόγω ζωδίου, το έχουμε αυτό τα λιοντάρια. Με δεδομένο αυτό λοιπόν, δεν μπορώ να αντισταθώ σε οτιδήποτε custom made, ειδικά όταν αυτό εξυπηρετεί τόσο πρακτικούς όσο και αισθητικούς σκοπούς.

Για τις θήκες mouchmouch σας έχω ξαναμιλήσει και, εκτός του ότι φρόντισα γρήγορα να κάνω μια δική μου, δεν δίστασα να πάρω άλλη μία, αυτή τη φορά για δώρο. Δεν θα σας πω για ποιον, απλά ότι αρχίζει από Ν...

Νίκη Χάγια, Αρχισυντάκτρια

Το φθινόπωρο - το λέμε έτσι από συνήθεια, μην φανταστείτε, γιατί ακόμα 52α Αυγούστου έχουμε - σηκώνει μαζώξεις στο σπίτι, cocooning με το αμόρε στον καναπέ, χαλάρωση στον προσωπικό μας ναό, που λέγεται διαμέρισμα. Όσο και αν ακόμα σκάει ο τζίτζικας, θέλουμε να νιώσουμε αυτή τη ζεστασιά του σπιτιού μας και εγώ όπου ζεστασιά και θαλπωρή βάζω δίπλα και το φαγητό. Γι αυτό μιας και βρίσκομαι σε μία περίοδο αναζήτησης έχω μεγάλη όρεξη για νέες γεύσεις που ναι μεν θα με χορτάσουν αλλά δεν θα με βάλουν και στην κουζίνα για 10 ώρες προκειμένου να τις φτιάξω.

Γι αυτό και αυτή την εβδομάδα στο καλάθι μου έβαλα το Smokey BBQ Fajita Kit από τα Marks and Spencer. Ένα kit που έχει τα πάντα μέσα - εκτός από κρέας, αλλά - τι να το κάνω - είμαι και χορτοφάγος - το οποίο με στέλνει και απευθείας στο Μεξικό από την πρώτη κιόλας δοκιμή του. Σας αφήνω και πάω να το φτιάξω εδώ και τώρα στο άψε σβήσε!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.