ΣΤΙΛ SHOPPING

Πώς έφτιαξα την απόλυτη capsule wardrobe παπουτσιών


Αφροδίτη Σακκά

21 Δεκεμβρίου 2018

street_newyork_wss18_033.jpg

Υπάρχουν δύο κατηγορίες γυναικών - εκείνες που ζουν για τα παπούτσια κι εκείνες που μπορούν να είναι ευχαριστημένες με μερικά βασικά ζευγάρια. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, όμως, μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: Το σωστό παπούτσι μπορεί να αναδείξει ένα outfit, να το κάνει να δείχνει πιο κομψό, πιο ενδιαφέρον, πιο casual ή πιο αριστοκρατικό. Με λίγα λόγια, είναι το κλειδί της υπόθεσης. Και ξέρετε, μπορούμε να καταλάβουμε πολλά από τα παπούτσια που διαλέγει να φορά κανείς.

Ως fashion lover, τείνω να είμαι ιδιαίτερα επιλεκτική με τις επιλογές υπόδυσής μου. Φυσικά, έχω κι εγώ ένα ζευγάρι που φοράω σχεδόν καθημερινά και ένα ζευγάρι που φοβάμαι και μόνο να το βγάλω απ' το κουτί του, αλλά πιστεύω στη δύναμη των παπουτσιών και των αξεσουάρ, σε οποιοδήποτε outfit. Οι στιλιστικές μου προτιμήσεις αλλάζουν συχνά - μερικές φορές περνάω μία πιo minimal περίοδο, άλλες νιώθω πως χρειάζομαι όσο περισσότερο χρώμα γίνεται - αυτό που μένει σταθερό είναι οι επιλογές μου στα παπούτσια. Έτσι, τα τελευταία χρόνια, ξεκίνησα να χτίζω μία capsule wardrobe παπουτσιών που μου έχει σώσει τη ζωή: Ταιριάζουν με όλα μου τα ρούχα και συνδυάζονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, πολύ απλά γιατί παραμένουν stylish και διαχρονικά όσο τα trends περνούν και φεύγουν.

Without further ado, που θα έλεγα αν ήμουν Βρετανίδα, παρακάτω θα βρείτε όλα τα ζευγάρια παπούτσια που περιλαμβάνει μία capsule συλλογή από παπούτσια και μπορεί να στηρίξει κάθε στιλ και περίσταση:

Neutral

Nude γόβες λουστρίνι

Δεν υπάρχει τίποτα πιο κλασικό από ένα ζευγάρι παπούτσια σε ουδέτερο χρώμα - μπορεί να δώσει αμέσως έναν αέρα κομψότητας σε οποιοδήποτε look και υπόσχεται να μην το μετανιώσετε ποτέ.

Συνδυάστε με:

Φουλάρι με print

Οι μαύρες γόβες θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες σε διάφορες περιστάσεις και φυσικά είναι must-have item στην wardore παπουτσιών σας ;)

Μαύρες γόβες από μαλακό δέρμα

Συνδυάστε με:

Crossbody δερμάτινη τσάντα

Κομψά πέδιλα με λουράκι

Ένα ζευγάρι κομψά πέδιλα με λουράκι που τονίζουν το outfit, είναι πάντα στη μόδα.

Πέδιλα με λουράκι

Συνδυάστε με:

Μαύρη ζώνη

Μποτάκια με χοντρό τακούνι

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευέλικτο από το συγκεκριμένο είδος παπουτσιού. Θα συνοδεύσει οποιοδήποτε outfit.

Μαύρα δερμάτινα μποτάκια

Καφέ δερμάτινα μποτάκια

Συνδυάστε με:

Αξεσουάρ μαλλιών με print

Δερμάτινα γάντια

Λευκά sneakers

Τα λευκά sneakers ξεκίνησαν ως trend και πλέον θεωρούνται κλασικά. Κι όσο άλλα στιλ αθλητικών αλλάζουν συνεχώς, αυτά έχουν αντέξει στον χρόνο. Επιπλέον, όλα τα outfits δείχνουν αμέσως πιο cool με ένα ζευγάρι τέτοια παπούτσια.

Λευκά δερμάτινα αθλητικά

Συνδυάστε με:

Φουλάρι με print

Μυτερά mules

Τα μυτερά mules είναι από τα στιλ παπουτσιού που δείχνουν πως μία γυναίκα ξέρει από μόδα. Είτε έχουν χοντρό, είτε λεπτό τακούνι, μπορούν να αναδείξουν και το πιο απλό outfit.

Μαύρα mules

Συνδυάστε με:

Ασημένιο βραχιόλι

Ιβουάρ στέκα

Loafers

Τα loafers είναι ιδανικά για όταν θέλουμε να φορέσουμε sneakers αλλά χρειάζεται να έχουμε ένα λίγο πιο προσεγμένο outfit.

Μαύρα loafers

Μπορντώ loafers

Ασημένια loafers

Συνδυάστε με:

Μαύρη crossbody τσάντα

Ασημένια σκουλαρίκια

Ανακαλύψτε ολόκληρη τη συλλογή Salvatore Ferragamo για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2018 στο Kalogirou.com

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.