ΣΤΙΛ SHOPPING

Μονόχρωμα looks: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το απόλυτο trend της Άνοιξης 2019


Αφροδίτη Σακκά

3 Απριλίου 2019

avenue_1133.jpg

H άνοιξη είναι επίσημα εδώ και δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να επενδύσουμε στο απαραίτητο spring cleaning - και ειδικά στη γκαρνταρόμπα μας. Ήρθε η στιγμή να τοποθετήσουμε τα βαριά πλεκτά και τα μακριά παλτό στο πίσω μέρος της ντουλάπας, έτσι ώστε να αφήσουμε αρκετό χώρο για τα ανοιξιάτικα κομμάτια που περιμένουμε να φορέσουμε τόσο καιρό, αλλά και να ενσωματώσουμε μερικά από τα μεγαλύτερα trends της σεζόν στο καθημερινό μας ντύσιμο.

Μία από τις τάσεις που βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα με τα trends που θα κυριαρχήσουν την άνοιξη 2019, είναι το μονόχρωμο look. Είναι ένα από τα πιο εύκολα, ευέλικτα και κολακευτικά trends που έχουμε δει τους τελευταίους μήνες και υπόσχεται να δείχνουμε κομψές ανά πάσα στιγμή - και όπως είπαμε, είναι πολύ εύκολο να το υιοθετήσουμε. Το κλειδί στο να πετύχουμε το τέλειο monochrome outfit είναι να συνδυάσουμε απλά ρούχα στην ίδια απόχρωση ή ρούχα σε ελαφρώς διαφορετικές αποχρώσεις του ίδου χρώματος. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε αξεσουάρ, κοσμήματα, παπούτσια και makeup στην ίδια απόχρωση για ιδανικό αποτέλεσμα.

Εμείς, για να σας βοηθήσουμε, βγήκαμε μία βόλτα στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου AVENUE και δημιουργήσαμε 5 μονόχρωμα looks που μπορούν να λειτουργήσουν ολόκληρη τη φετινή σεζόν, αλλά και το καλοκαίρι που έρχεται:

Λιλά

Λιλά κοστούμι, Attrattivo

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να φορέσετε το μονόχρωμο trend, είναι να διαλέξετε ένα κοστούμι. Το κοστούμι είναι επίσης μέσα στα μεγαλύτερα trends της σεζόν, οπότε συνδυάζετε 2 σε 1. Από μέσα μπορείτε να διαλέξετε μία μπλούζα ή ένα πουκάμισο σε κοντινή απόχρωση και αν προτιμήσετε να μη φορέσετε παπούτσια στην ίδια απόχρωση, μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα ζευγάρι λευκά sneakers για το ιδανικό fashionable look.

Κόκκινο

Κόκκινο tank top, παντελόνι και παπούτσια, Helmi

Μπορεί όταν σκεφτόμαστε μονόχρωμο look, το μυαλό μας να πηγαίνει αυτόματα σε total black looks - ωστόσο, ένα μονόχρωμο look σε έντονη απόχρωση μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά και σε διάφορες περιστάσεις. Το κόκκινο είναι μία απόχρωση που πάντα ξεχωρίζει και κολακεύει, ενώ οι αποχρώσεις του είναι εύκολο να συνδυαστούν μεταξύ τους χωρίς να δείχνουν παράταιρες. Διαλέξτε ένα απλό tank top, cigarette trousers και ένα ζευγάρι μυτερά παπούτσια με kitten heels, για ένα look που μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Κίτρινο

Κίτρινο κοστούμι και πουκάμισο με print, Zic Zac

To κίτρινο είναι επίσης μία από τις πιο σημαντικές τάσεις για τη φετινή σεζόν και έχουμε δει τη συγκεκριμένη απόχρωση να κατακλύζει τα catwalks ήδη από την περασμένη σεζόν. Για την άνοιξη 2019, το κίτρινο έρχεται ξανά στο προσκήνιο και μπορεί να φορεθεί είτε ως κοστούμι, είτε με κομμάτια που κυμαίνονται στην ίδια χρωματική παλέτα - αν νιώθετε πως το total yellow είναι πολύ έντονο. Συνδυάστε με ένα πουκάμισο ή top που να περιλαμβάνει λεπτομέρειες στην ίδια απόχρωση ή με ένα σε παλ κίτρινο. Συμπληρώστε είτε με παπούτσια στην ίδια απόχρωση, είτε με ένα ανοιξιάτικο μανικιούρ!

Λευκό

Λευκό top, παντελόνι και τσάντα, Lynne

Το total white μπορεί να ακούγεται ελαφρώς... αγχωτικό, αλλά δε χρειάζεται να είναι έτσι. Το κλειδί της υπόθεσης είναι να διαλέξουμε κομμάτια απλά και όχι πολύ "επίσημα", όπως ένα πολύ απλό top από λεπτό ύφασμα, ένα λευκό τζιν ή παντελόνι από λεπτό ύφασμα και τα κατάλληλα αξεσουάρ. Ένα μονόχρωμο λευκό outfit είναι ιδιαίτερα κολακευτικό - κι αν προτιμάτε να το "σπάσετε" αντί για λευκά sneakers ή σανδάλια, μπορείτε να φορέσετε ένα ζευγάρι μαύρα παπούτσια (όσο είναι ακόμη άνοιξη, μπορείτε πάντα να φορέσετε τα μαύρα μποτάκια σας). Συνδυάστε με ένα backpack για everyday looks.

Μαύρο

Μαύρο, lingerie top και φούστα, Celestino

Το total black δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα, αφού είναι ό,τι πιο κλασικό. Βέβαια, το μαύρο δεν είναι ένα χρώμα που μπορεί να φορεθεί σε μονόχρωμο look μόνο τον χειμώνα - υπάρχουν τρόποι να δημιουργήσουμε κομψά total black looks και την άνοιξη και καλοκαίρι. Συνδυάστε ένα lingerie top με λεπτομέρειες από δαντέλα, με μία απλή μαύρη mini ή midi φούστα και τα αγαπημένα σας μαύρα σανδάλια ή εσπαντρίγιες. Είναι απλό, εύκολο και διαχρονικό.

Είτε επιθυμείτε να βάλετε έντονα χρώματα στη ντουλάπα σας για φέτος την άνοιξη, είτε προτιμάτε να παραμείνετε σε ουδέτερες αποχρώσεις, το μονόχρωμο look θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας τάσεις για φέτος, αφού απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια και δείχνει πάντα fashion-forward.

Δείτε στη gallery μερικά αξεσουάρ και καλλυντικά για να συμπληρώσετε τα μονόχρωμα looks σας την Άνοιξη 2019:

Ευχαριστούμε πολύ το εμπορικό κέντρο AVENUE και τα καταστήματά του για τη φιλοξενία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.