ΣΤΙΛ SHOPPING

Οι editors του #jennygr διαλέγουν τι θα βάλουν στις βαλίτσες των διακοπών


The Jennettes

8 Ιουλίου 2019

notos_5411.jpg

Ας είμαστε ειλικρινείς: Υπάρχει κάτι καλύτερο από τις αγορές πριν τις διακοπές του καλοκαιριού; Υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να βρίσκει κανείς το ιδανικό μαγιό, το πιο άνετο και κομψό φόρεμα, το look που θα συνοδεύσει τις βραδινές βόλτες στο νησί; Η απάντηση είναι όχι. Κι αυτό είναι κάτι που η ομάδα του jenny.gr γνωρίζει πολύ καλά, γι' αυτό κι αποφασίσαμε να κάνουμε επίσημα τις αγορές μας για το καλοκαίρι 2019 και φυσικά να τις μοιραστούμε μαζί σας.

Η κάθε μία μας έχει αρκετά διαφορετικό γούστο - και καλοκαιρινό προορισμό για φέτος - οπότε οι επιλογές ποικίλλουν αναλόγως. Κι επειδή η θερμοκρασία είναι ήδη αρκετά υψηλή, αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το πολυκατάστημα notos, έτσι ώστε να βρούμε όλα όσα χρειαζόμαστε συγκεντρωμένα σε ένα μέρος, γρήγορα και εύκολα.

Μαγιό, φορέματα, σανδάλια, τσάντες παραλίας, πετσέτες θαλάσσης: Οτιδήποτε μπορεί να χρειάζεται μία βαλίτσα διακοπών, βρίσκεται παρακάτω!

Tζουλιάννα Καρνέζη

Βαλίτσα Roncato, μαγιό Erka Mare, πετσέτα θαλάσσης Polo Greenwich Club, σαγιονάρες Havaianas, φόρεμα μαρινιέρα Barbour, πολύχρωμη φούστα Only, κίτρινη μπλούζα Trussardi Jeans, παπούτσια Τimberland

Επιτέλους η αγαπημένη μου εποχή, το καλοκαίρι, είναι και πάλι εδώ. Το μυαλό μου το έχουν κατακλύσει θάλασσες, παραλίες, ταβερνάκια….οτιδήποτε δεν σχετίζεται με την Αθήνα, τη δουλειά και τις υποχρεώσεις.

Όπως καταλαβαίνετε μετράω, τις ημέρες, τις ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα....δεν αντέχω θέλω διακοπές. Προτού όμως κλείσω τη βαλίτσα των διακοπών και σαλπάρω για νησιά ελληνικά, πρέπει να πάω για ψώνια και να αγοράσω τα απαραίτητα για τις καλοκαιρινές μου εξορμήσεις. Παίρνω λοιπόν μολύβι και χαρτί, φτιάχνω μια λίστα με όλα όσα θέλω να πάρω μαζί μου και πάω φυσικά στο πολυκατάστημα notos, όπου ξέρω ότι θα βρω οτιδήποτε θελήσω.

Πρώτη επιλογή φυσικά το μαγιό από το brand Erka Mare. Γιατί καλοκαίρι χωρίς μαγιό δεν γίνεται. Και επειδή μου αρέσει να κάθομαι στον ήλιο, πάντα με αντηλιακό, και να παίρνω χρώμα, επέλεξα ένα πολύχρωμο μπικίνι για τέλειο μαύρισμα και στην κοιλίτσα και στην πλάτη μου. Και τι πάει σετ μαζί με το μαγιό; Η πετσέτα θαλάσσης από το brand Polo Greenwich Club και οι σαγιονάρες είναι Havaianas….και είμαι έτοιμη για την πρώτη μου βουτιά στα καταγάλανα νερά της Ελλάδας.

Όμως η λίστα μου δεν τελειώνει εδώ γιατί περιλαμβάνει τα καλοκαιρινά φορέματα και τις αεράτες φούστες. Αν και το πολυκατάστημα notos έχει πάρα πολλές επιλογές, ήμουν σίγουρη τι ήθελα και έτσι διάλεξα ένα φόρεμα μαρινιέρα από το brand Barbour και μια midi πολύχρωμη φούστα Only που τη συνδύασα με μια κίτρινη μπλούζα Trussardi Jeans για τις απογευματινές και βραδινές εξορμήσεις. Από παπούτσια προτίμησα φλατ και κλειστά από το brand Τimberland για να μπορώ να περπατάω ελεύθερα και να αποφύγω το δράμα μιας γυναίκας που γκρεμοτσακίζεται με τακούνια στα καλντερίμια. Ευτυχώς, τα φλατ είναι πια άπειρα, πανέμορφα και για κάθε στιλ και πόδι.

Και για το τέλος άφησα τη βαλίτσα….ναι ξέρω είναι αρκετά μεγάλη, όμως θέλω να είμαι άνετη και να τα χωρέσω όλα, χωρίς να πρέπει να καθίσω πάνω της για να κλείσει. Διάλεξα λοιπόν μια μεγάλη βαλίτσα Roncato, έβαλα μέσα τις καινούριες μου αγορές από το πολυκατάστημα notos, πήρα πορτοφόλι, εισιτήρια, γυαλιά ηλίου, κινητό, ένα στυλό και ένα μπλοκάκι, υγρομάντιλα και βιβλίο και Καλές Διακοπές!

Χριστίνα Γουδρούπη

Σακβουαγιάζ Samsonite, Πλατφόρμες Gant, φόρεμα Toi&Moi, σορτς Only, μπλούζα Only, σαγιονάρες Havaianas, φόρεμα Toi&Moi, καπέλο K-bas, τσάντα Noidínotte

Η προετοιμασία των καλοκαιρινών διακοπών είναι για εμένα σχεδόν τόσο διασκεδαστική διαδικασία όσο και οι ίδιες οι διακοπές. Και όταν λέω προετοιμασία, δεν εννοώ προφανώς το ψάξιμο και το κλείσιμο της μετακίνησης και της διαμονής, αλλά τα ψώνια. Κάθε φορά που έχω να ετοιμάσω βαλίτσα, βρίσκω και μια καινούρια αφορμή για να ψωνίσω: Τα μαγιό μου έχουν παλιώσει, μου λείπει ένα καπέλο, τα περσινά ρούχα δεν μου κάθονται καλά, δεν χωράει τίποτα μέσα σε αυτήν τη βαλίτσα. Φέτος λοιπόν αποφάσισα να είμαι απολύτως ειλικρινής με τον εαυτό μου, και όχι μόνο να παραδεχτώ ότι μου αρέσει να ψωνίζω για τις διακοπές μου, αλλά να το απολαύσω κιόλας.

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς τα ψώνια του, και να μη μετατραπούν σε κάποιου είδους Οδύσσεια, είναι το να αποφύγει να βγαίνει από το ένα μαγαζί και να πηγαίνει στο άλλο, περπατώντας μέσα στην αθηναϊκή ζέστη. Για αυτόν το λόγο πήγα στo πολυκατάστημα notos, ξέροντας ότι εκεί θα βρω συγκεντρωμένα όλα τα αγαπημένα μου brands, χωρίς να ταλαιπωρηθώ.

Το πρώτο πράγμα που ήξερα ότι θα χρειαστώ, ήταν ένα σακβουαγιάζ, αφού η βαλίτσα που έχω τώρα είναι δύσχρηστη και ταλαιπωρημένη. Διάλεξα λοιπόν ένα κόκκινο σακβουαγιάζ Samsonite, γιατί πάνω από όλα ταξιδεύω με διακριτικότητα και χαμηλό προφίλ.

Επόμενος σταθμός ήταν το outfit παραλίας. Κάθε χρόνο θέλω να αγοράσω καινούριο μαγιό και σαγιονάρες, και κάθε χρόνο το αναβάλλω, μέχρι που περνάει το καλοκαίρι. Φέτος αποφάσισα όμως, αφού ήμουν στο πολυκαστάστημα notos, αποφάσισα να πάρω όλα όσα χρειάζομαι μια κι έξω.

Αρχικά, διάλεξα ένα μαγιό Gossip on the Beach, με λευκές, κόκκινες, και μπλε ρίγες. To navy look μου χρειαζόταν ένα ζευγάρι μπλε σαγιονάρες Havaianas για να ολοκληρωθεί, ενώ δεν μπορούσε να λείπει και ένα ψάθινο καπέλο K-bas. Καθώς συνήθως παραθερίζω σε ένα σπίτι ακριβώς πάνω στη θάλασσα, δεν έχω χρειαστεί ποτέ καφτάνι, χρειάζομαι όμως πάντα μια μεγάλη τσάντα, στην οποία θα βάζω όλα τα απαραίτητα, όπως η πετσέτα, το βιβλίο, το αντηλιακό και το κινητό μου. Διάλεξα λοιπόν μια τσάντα θαλάσσης Noidínotte, σε μπλε και λευκό, η οποία έδεσε καταπληκτικά με το υπόλοιπο navy look.

Kαλοκαίρι δεν είναι όμως μόνο η παραλία, είναι και οι βόλτες. Φέτος σκέφτηκα ότι χρειάζομαι ένα outfit που να μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, και για αυτό αγόρασα ένα καφέ υφασμάτινο σορτς και ένα λευκό cropped t-shirt με φιόγκο (και τα δύο από το brand Only), το οποίο ταιριάζει και για πρωινή και για απογευματινή βόλτα, αν απλώς αλλάξω τα αξεσουάρ και τα παπούτσια. Μάλιστα, αγόρασα και ένα ζευγάρι μπεζ πλατφόρμες Gant με εσπαντρίγια, το οποίο είναι πολύ άνετο και καλοκαιρινό, και μπορεί να απογειώσει κατευθείαν το συγκεκριμένο -απλό κατά τα άλλα- outfit.

Οι αγορές μου ολοκληρώθηκαν με άλλο ένα κομμάτι που μπορεί να φορεθεί όλη μέρα: ένα μάξι λινό φόρεμα, σε αποχρώσεις του λευκού και του γκρι. Το συγκεκριμένο φόρεμα από τα Toi&Moi είναι πολύ κομψό και δροσερό, και μπορεί να μου λύσει τα χέρια από τους πρωινούς καφέδες μέχρι τα πρώτα απογευματινά κοκτέιλ.

Κάπως έτσι, ολοκλήρωσα τις καλοκαιρινές αγορές μου στo πολυκαστάσημα notos, ψωνίζοντας όλα όσα ήθελα, γρήγορα και ξεκούραστα. Έβαλα τα πάντα στην καινούρια μου βαλίτσα, έλεγξα για πολλοστή φορά ότι έχω όλα όσα χρειάζομαι, και ετοιμάστηκα για τις διακοπές μου.

Αφροδίτη Σακκά

Βαλίτσα Gladiator, πουκάμισο Desigual, τζιν βερμούδα Vero Moda, σανδάλια Birkenstock, σαγιονάρες Ipanema, μαγιό Maiden, τσάντα θαλάσσης Noidínotte, γυαλιά ηλίου Izipizi

Αν υπάρχει μία εποχή που με εμπνέει περισσότερο στιλιστικά, αυτή είναι το καλοκαίρι. Αέρινα υφάσματα, έντονα χρώματα, διασκεδαστικά prints - σε ποιον δεν αρέσει το καλοκαιρινό ντύσιμο; Παρ' όλα αυτά, κάπου εδώ θα εξομολογηθώ πως εγώ και το φτιάξιμο της βαλίτσας των διακοπών μοιραζόμαστε μεγάλη και δύσκολη ιστορία - δηλαδή, ποτέ δεν καταφέρνω να το κάνω σωστά. Προς υπεράσπισή μου, θέλω απλά να ξέρω πως έχω όλες τις πιθανές επιλογές, καταλήγοντας να παίρνω μαζί περισσότερα απ' όσα θα έπρεπε, συμπεριλαμβανομένου ενός πλεκτού πουλόβερ στα μέσα του Αυγούστου. Φέτος, όμως, αποφάσισα να φτιάξω την τέλεια καλοκαιρινή βαλίτσα, με items που θα με συνοδεύσουν όλο το καλοκαίρι και χωρίς χειμερινά αυτή τη φορά. Για να γίνει αυτό εύκολα και γρήγορα, έκανα μία επίσκεψη από το πολυκατάστημα notos και έβαλα σε εφαρμογή το σχέδιο "Καλοκαιρινή Βαλίτσα".

Ξεκίνησα με το απαραίτητο kit για την παραλία, δηλαδή μαγιό, σαγιονάρες, τσάντα θαλάσσης. Φέτος, τα ολόσωμα μαγιό έχουν την τιμητική τους για μία ακόμη χρονιά, όπως και τα ιδιαίτερα prints, γι' αυτό αποφάσισα να επενδύσω σε ένα λευκό με μπλε pattern, που μοιάζει με ζωγραφιά, από το brand Maiden. Απλό και διασκεδαστικό την ίδια στιγμή! Συνεχίζοντας με τις σαγιονάρες, το λιλά είναι το χρώμα που έχει κερδίσει το απόλυτο ενδιαφέρον μου τη φετινή σεζόν, οπότε όταν είδα αυτό το ζευγάρι Ipanema, δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη. Συν το ότι κάνει την τέλεια χρωματική αντίθεση με το καινούριο μου μαγιό. Τέλος, η τσάντα θαλάσσης, ένα από τα πιο σημαντικά αξεσουάρ του καλοκαιριού, που πάντα ξεχνώ και καταλήγουν οι φίλες μου να φορτώνονται τα πράγματά μου. Διάλεξα μια τζιν, oversized, με χερούλια από ναυτικό σχοινί, από το brand Noidínotte - το απόλυτο summer style, δηλαδή.

Προχωράμε με το καλοκαιρινό μου uniform, δηλαδή με τζιν βερμούδα Vero Moda και printed πουκάμισο Desigual. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευέλικτο όσον αφορά το καθημερινό ντύσιμο το καλοκαίρι, αφού ο συγκεκριμένος συνδυασμός μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είτε φορέσετε τη βερμούδα πάνω από το μαγιό και δέσετε το πουκάμισο μπροστά, για τη βόλτα ή το φαγητό μετά τη θάλασσα, είτε με το πουκάμισο από μέσα, ένα ζευγάρι κομψά σκουλαρίκια και τα αγαπημένα σας σανδάλια για τη βραδινή βόλτα, το παραπάνω combo μπορεί να λειτουργήσει παντού. Συν το ότι οι βερμούδες είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends για το καλοκαίρι 2019, ενώ τα vintage looking πουκάμισα θα δείχνουν πάντα stylish, ανεξάρτητα με τη σεζόν.

Τέλος, η επιλογή της βαλίτσας. Φέτος, διάλεξα μία μικρή βαλίτσα Gladiator με ροδάκια, που θα μπορώ να μεταφέρω οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή, ενώ το χρώμα της είναι εξίσου διασκεδαστικό με όλα τα items που θα υπάρχουν μέσα. Κλείνουμε με τα πιο άνετα και fashionable Birkenstock σανδάλια και ένα ζευγάρι stylish γυαλιά ηλίου IZIPIZI, για μία απόλυτη επιχημένη μέρα καλοκαιρινών αγορών στα πολυκαταστήματα notos. Καλό καλοκαίρι!

Για περισσότερες προτάσεις ακολουθήστε τα notos στο Facebook και το Instagram ενώ μπορείτε να πραγματοποιήστε τις αγορές σας και online στο notos.gr!

Αθήνα: Σταδίου & Αιόλου, τηλ. 210 3245811
Θεσσαλονίκη: Στοά Χιρς Τσιμισκή 24 & Μητροπόλεως 31, τηλ. 2310 366600
Πειραιάς: Ηρ. Πολυτεχνείου 35 & Τσαμαδού, τηλ. 210 4119811
Καλαμάτα: Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, τηλ. 27210 90077

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.