ΣΤΙΛ STREET STYLE

Τελικά γιατί όλες μας αγαπάμε τα φανταχτερά παπούτσια;


MMEINTANI

19 Νοεμβρίου 2016

heels-vancouver-style-blogger-1.jpg

Πείτε τα φανταχτερά, πείτε τα loud, πείτε τα statement. Όποια ονομασία και να τους δώσουμε, μιλάμε πάντα για σχέδια που έχουν κάτι διαφορετικό, κάτι παραπάνω, κάτι που θα τα κάνει να ξεχωρίσουν είτε με διακριτικό τρόπο είτε με πιο extreme.

Φταίει άραγε η τάση προς το εκκεντρικό που μας περνούν τα media; Γιατί η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να χαζεύει φωτογραφίες από απλές μαύρες γόβες όταν μπορεί να ενημερωθεί για τα πιο τρελά σχέδια που επέλεξαν bloggers και celebrities, ακόμα κι αν στην τελική καταλήγουν να δείχνουν κιτς. Η υπερβολή άλλωστε πάντα «πουλάει». Ή μήπως έγκειται όντως στην ανάγκη μας για ένα boost, το οποίο μπορούμε να πετύχουμε με κάτι τόσο απλό όσο ένα ζευγάρι παπούτσια;

Προσωπικά έχω φτάσει να θεωρώ πως ανήκω στη δεύτερη κατηγορία, αφού η δική μου καθημερινή «στολή» περιλαμβάνει απλά σχέδια σε αποχρώσεις του μαύρου, ως επί το πλείστον, με εξαίρεση τις μέρες που πραγματικά νιώθω την ανάγκη να βάλω κάτι ξεχωριστό στην εμφάνισή μου. Ακόμα δηλαδή κι αν επιλέξω ό,τι πιο basic για ρούχα, στα παπούτσια θα την κάνω την υπερβολή – με όριο πάντα, αφού αυτά είναι που θα μου δώσουν ό,τι μπορεί να μου λείπει εκείνη τη μέρα από ψυχολογική άποψη. Νιώθω, με λίγα λόγια, ότι ακόμα και στην καρέκλα του γραφείου μου να κάθομαι όλη μέρα, όποιος τύχει να περάσει θα μείνει λίγο και θα ξανακοιτάξει τα πόδια μου. Και αυτό με ανεβάζει.

Οι απόψεις λοιπόν διίστανται κάπως διότι, όπως λέμε ότι και το ρούχο δεν κάνει τον άνθρωπο, έτσι και η επιλογή παπουτσιού δεν σημαίνει πάντα ότι φανερώνει τον ψυχισμό μας. Γιατί υπάρχουν οι γυναίκες που θέλουν να ακούγονται από χιλιόμετρα όταν πλησιάζουν αλλά υπάρχουν και εκείνες που νιώθουν άβολα και πατάνε στις μύτες για να μην ενοχλούν με το ηχηρό αυτό «κλακ κλακ».