ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Men's style: Ο Πέτρος Κωστόπουλος προτείνει 13 κομψά κουστούμια


13 Δεκεμβρίου 2014

0e6f2e6965b617732269a1267a49a67b.jpg

Θα συνιστούσα στο φιλοθεάμον κοινό αν ψωνίσει κοστούμι να ψωνίσει το πιο ακριβό που του επιτρέπει η τσέπη του. Τα φτηνά κοστούμια είναι για τα μπάζα. Χαλάνε γρήγορα, δεν στέκονται όπως πρέπει μετά από μερικές χρήσεις.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Το κοστούμι ήταν πάντα η ωραία πανοπλία του άντρα. Πιστεύω οι γυναίκες παρότι γουστάρουν ένα τζιν και ένα t-shirt πάνω στον άντρα όταν υπάρχει ένα ωραίο κορμί, χαίρονται πολύ όταν βλέπουν ένα ωραίο κοστούμι να τον ντύνει. Στην εποχή της κρίσης που περνάμε το κοστούμι έχει βγει εκτός νόμου. Δεν σου βγαίνει η διάθεση να το φορέσεις. Μόνο οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί έχουν καταλήξει να φοράνε κοστούμια κι αυτοί δεν ξέρουν πως να τα φορέσουν. Α, και οι δικηγόροι, όπως στην γαμάτη σειρά το Suits. Φαρδιά, μακριά μανίκια, ακορντεόν το παντελόνι κάτω. Και συνήθως για έναν περίεργο λόγο ένα-δύο νούμερα μεγαλύτερο. Το κοστούμι ή το φοράς fitted ή άστο καλύτερα. Έκανα μια βόλτα στα μαγαζιά και το ίντερνετ και βρήκα κοστούμια που μ΄αρέσουν στο κόψιμο. Ποιο κόψιμο? Κάτω ίσα ίσα που να ακουμπάνε στο παντελόνι, τα μανίκια δύο δάχτυλα πιο πάνω απλό τον καρπό, μεσάτα κι όχι με μεγάλα πέτα. Και βέβαια όχι μακριά. Μέχρι κάτω απ΄τον κώλο εκεί που αρχίζουν τα μπούτια. Έτσι ήταν το κοστούμι του θείου Μπάμπη. Ένα κοστούμι φοριέται με ότι θες. Αλλά τέτοιες μέρες ωραίο είναι με ένα άσπρο πουκάμισο και μια λεπτή, στενή, σχετικά γραβάτα. όχι σερπαντίνα. Οι φαρδιές γραβάτες είναι μόνο για τους χοντρούς (σόρι, τους εύσωμους εννοούσα).

Έχω τρία χρόνια να βάλω κοστούμι εκτός δουλειάς, δηλαδή τηλεόρασης. Έβαλα ένα στον Θέμο όταν πήγα και μ΄άρεσε η μουρη μου όταν την έβλεπα μετά. Κομπλιμέντα μου έκαναν και τα κορίτσια εκεί όταν το φόρεσα, ενώ όταν έφτασα με τις φόρμες και τ΄αθλητικά ούτε που με κοίταζαν. Άλλος άνθρωπος έγινα! Ξαφνικά μπορούσες να με εμπιστευτείς (λεφτά ή αισθήματα!) και περιέργως να φαίνομαι πιο  clean.  Έτσι αποφάσισα να βγάλω τα κοστούμια από τη ναφθαλίνη για το επόμενο 20ήμερο. Αρκετά το homeless, όχι μόνο για μένα, αλλά για τους περισσότερους από εμάς. Θα συνιστούσα στο φιλοθεάμον κοινό αν ψωνίσει κοστούμι να ψωνίσει το πιο ακριβό που του επιτρέπει η τσέπη του. Τα φτηνά κοστούμια είναι για τα μπάζα. Χαλάνε γρήγορα, δεν στέκονται όπως πρέπει μετά από μερικές χρήσεις. Τα καλά κοστούμια αντέχουν σε πάρα πολλά χρόνια, και ακόμα καλύτερα αντέχουν  σε μεταποιήσεις. Εγώ τα έχω αλλάξει κανά-δυο φορές με έναν καλό ράφτη. Πάντα το καλό κοστούμι φαίνεται καινούργιο. Α, ξέχασα...Το σακάκι του κοστουμιού δεν το πας συνέχεια στο καθαριστήριο, χαλάει. Το στέλνειος για σιδέρωμα ατμού και μόνο αν λερώσει το πας καθαριστήριο.

[gallery-408235]
Δείτε τα υπόλοιπα κουστούμια στο Toratora.gr.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.