ΣΤΙΛ STYLING TIPS

17 tips που δεν γνωρίζατε για να διατηρείτε φρέσκια τη γκαρνταρόμπα σας


5 Δεκεμβρίου 2015

Christine-Centenera-by-STYLEDUMONDE-Street-Style-Fashion-Photography_MG_9748-700x1050-Copy-Copy.jpg

1. Αν το παλτό από mohair που έχετε αφήνει τρίχες παντού, διπλώστε το και τοποθετήστε το στη κατάψυξη μέσα σε μια πλαστική σακούλα. Αφήστε το να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.

2. Εξουδετερώστε τις μυρωδιές από τα vintage ρούχα ψεκάζοντας ένα μείγμα από 1/3 vodka και 2/3 νερό.

3. Αν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τον λεκέ από λάδι από την αγαπημένη σας τσάντα, βάλτε πάνω στο λεκέ baby powder και αφήστε το όλο το βράδυ. Αν δεν έχει εξαφανιστεί μέχρι το επόμενο πρωί επαναλάβετε τη διαδικασία.

4. Ο καλύτερος τρόπος για να φύγει ο ηλεκτρισμός από ένα πουλόβερ είναι με τη χρήση ελαφρόπετρας.

5. Αν πέσει κερί πάνω σε ένα ρούχο, τοποθετήστε ένα χαρτί ή μια εφημερίδα πάνω στο σημείο  όπου έχει στεγνώσει το κερί και σιδερώστε. Καθώς αφαιρείτε το χαρτί από την επιφάνεια θα έχει εξαφανιστεί οποιοσδήποτε λεκές.

6. Η ταινία διπλής όψεως κάνει θαύματα και στο στυλ μας! Χρησιμοποιήστε τη στο τελείωμα ενός παντελονιού ή μιας φούστας και προσαρμόστε το μήκος εκεί που θέλετε.

7. Αν δεν θέλετε να δοκιμάσετε ένα φόρεμα αλλά θέλετε να ελέγξετε το μήκος του. Ακουμπήστε τη ραφή του ώμου ακριβώς πάνω στο κόκκαλο του ώμου σας (και όχι στη κλείδα όπως κάνουμε συνήθως).

8. Λερώσατε την αγαπημένη σας μπλούζα με κραγιόν; Ρίξτε spray μαλλιών για να αφαιρέσετε τον λεκέ.

9. Για να ‘ανοίξετε’ ένα ζευγάρι στενά παπούτσια, τοποθετήστε μια πλαστική σακούλα με νερό στο κάθε παπούτσια και βάλτε τα στη κατάψυξη για ένα βράδυ. Καθώς το νερό θα παγώσει θα ανοίξει τα παπούτσια χωρίς να παραμορφώσει το σχήμα τους.

10. Αν η πούδρα ή το ρουζ σας ανοίξει μέσα στη τσάντα σας, ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τυχόν υπολείμματα είναι μαντηλάκια καθαρισμού μακιγιάζ.

11. Βουτήξτε ένα μαλακό πανί μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό και μερικές σταγόνες ξύδι και καθαρίστε τα σημάδια που έχει αφήσει το νερό στις δερμάτινες μπότες σας.

12. Όταν αγοράζετε ένα σακάκι ή παλτό, προσέξτε την εφαρμογή που έχει στους ώμους. Όσο ικανή και αν είναι η μοδίστρα σας δεν μπορεί να μεταποιήσει το συγκεκριμένο σημείο

13. Θέλετε να φρεσκάρετε τη γούνα που βρίσκεται εδώ και μήνες στο πατάρι; Χτενίστε την με μια βούρτσα για τα μαλλιά και περάστε την με ένα steamer, ή βάλτε την στο μπάνιο την ώρα που κάνετε ένα ζεστό ντους. Οι υδρατμοί θα αφαιρέσουν τυχόν μυρωδιές ενώ θα της δώσουν όγκο και λάμψη.

14. Ιδανικά μια pencil φούστα πρέπει να φτάνει ακριβώς μέχρι το πάνω μέρος του γονάτου. Αν το μάκρος πέφτει πιο χαμηλά ‘κόβει’ το πόδι.

15. Αν θέλετε να σας κάνουν κομπλιμέντα για τα μακριά σας πόδια, φορέστε nude γόβες χωρίς καλσόν. Δίνουν το κατάλληλο εφέ!

16. Μη στεγνώνετε ποτέ τα παπούτσια σας με πιστολάκι μαλλιών. Αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, αφού η ζέστη από το πιστολάκι σκληραίνει το δέρμα και η διάρκεια ζωής των παπουτσιών ελαχιστοποιείται κατά το ήμισυ.

17. Φορέστε το καινούριο σας δερμάτινο jacket στη βροχή. Το νερό μαλακώνει το δέρμα ενώ θα στενέψει και θα ανοίξει στα κατάλληλα σημεία δημιουργώντας τη τέλεια εφαρμογή.

[gallery-523874]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.