ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Πώς θα διαλέξουμε το σωστό παλτό


MMEINTANI

21 Νοεμβρίου 2017

street-london-wss18-036.jpg

Όπως λοιπόν την άνοιξη μπορεί να ψάχνουμε το σωστό denim jacket ή το κατάλληλο μάξι φόρεμα για το καλοκαίρι, έτσι για τη σεζόν fall/winter πρέπει να επιλέξουμε και το σωστό παλτό. Ένα από τα πιο βασικά items της ντουλάπας μας αφού είναι και το πρώτο που αντικρίζει κανείς όταν πρόκειται για χειμωνιάτικο ντύσιμο.

Διαβάστε ακόμα:
Τα 12 essentials της γυναικείας ντουλάπας

Ανάλογα λοιπόν με το προσωπικό μας στιλ αλλά και τις ανάγκες που θέλουμε να καλύψει, ένα ωραίο χειμωνιάτικο παλτό έχει ορισμένα tips που μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να επιλέξουμε το καλύτερο.

BASIC TIPS

Ποιότητα. Παίζει σημαντικό ρόλο εάν ψάχνουμε ένα κομμάτι που θα ανταποκριθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες και διάφορες χειμερινές συνθήκες, επομένως μην παραλείπετε να διαβάζετε προσεκτικά κάθε ετικέτα. Αποφύγετε τα ακρυλικά υφάσματα και τα πολύ νάιλον και ποντάρετε σε μάλλινα και βαμβακερά.

Σκεφτείτε το layering. Συνήθως τον χειμώνα χρειάζεται να φορέσουμε πολλά κομμάτια μέσα από το πανωφόρι μας – ναι, ακόμα και στην Ελλάδα. Αν αυτό ισχύει και στο δικό σας ντύσιμο, φροντίστε να επιλέξετε ένα παλτό με λίγο πιο χαλαρή φόρμα και όχι τόσο tight fitted ώστε να μη δυσκολευτείτε σε ενδεχόμενο layering.

Έτσι θα δείξει πιο ωραίο ένα μαύρο παλτό

[gallery-715804]

Σωματότυπος. Σίγουρα, δοκιμάζοντας μπορείτε να κρίνετε τι ταιριάζει και τι όχι στο δικό σας σώμα, γενικά όμως υπάρχουν κάποιοι άτυποι κανόνες που βοηθούν. Αν τα πόδια σας είναι το δυνατό σας σημείο και σας αρέσει να τα αναδεικνύετε τον χειμώνα, μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο μεσάτο παλτό ενώ αν έχετε μεγάλο στήθος, για παράδειγμα, μια σιλουέτα σε σχήμα κλεψύδρας θα κάνει τη φιγούρα σας να δείχνει πιο αρμονική.

Δώστε του λίγο χρόνο. Μπορεί να το είδατε στο κατάστημα και να το λατρέψατε, δοκιμάζοντάς το όμως στο σπίτι δεν σας φαίνεται τελικά και τόσο όμορφο. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο δοκιμάζοντάς το με πολλά και διαφορετικά outfits από τη ντουλάπα σας και ύστερα να κρίνετε αν τελικά σας κάνει ή αν θα το επιστρέψετε, συνεχίζοντας την αναζήτηση.

Διαβάστε ακόμα:
Έφτασε η εποχή για το πιο stylish πανωφόρι

[gallery-717716]

DETAILS

Μετά από τα βασικά guidelines, υπάρχουν πάντα μερικές μικρές λεπτομέρειες που μπορείτε να τσεκάρετε. Για παράδειγμα, καλό είναι να επιλέγετε παλτό που διαθέτει τσέπες (δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο πρακτικό από αυτό) ή να έχει κάποια επένδυση στο σημείο της μανσέτας ώστε να μην κρυώνουν τα χέρια σας τον χειμώνα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.