ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Αυτή είναι η σωστή ώρα της ημέρας για να αγοράσετε παπούτσια


Αφροδίτη Σακκά

16 Αυγούστου 2018

abaca_643795_4641.jpg

Κανένα ζευγάρι γόβες δεν είναι αρκετά άνετο μέχρι να "ανοίξει", ούτε υπάρχουν τα ιδανικά τακούνια που δεν θα δημιουργήσουν κάποιου είδους τραύμα στα πόδια σας. Το κλειδί εδώ έχει να κάνει αρχικά με το να υπάρχει μέτρο. Είναι καλύτερο να φορέσουμε τακούνια ένα βράδυ και να πονάμε την επόμενη μέρα, παρά αυτό να συμβαίνει καθημερινά.

Αν, βέβαια, ο χώρος εργασίας σας δεν επιτρέπει να φοράτε καθημερινά flat παπούτσια, υπάρχουν μερικά tips για να βρείτε το πιο άνετο ζευγάρι:

Ελέγξτε το ύψος του τακουνιού

Αν είναι πολύ ψηλό, θα ασκεί πίεση στα δάχτυλα και στο μπροστινό μέρος του πέλματος σε κάθε βήμα. Το ιδανικό ύψος τακουνιού είναι 2,5 με 5 εκατοστά.

Δώστε προσοχή στο σχήμα του

Αν είναι πολύ μυτερό θα περιορίζει πολύ περισσότερο το πόδι σας, απ' ότι αν είναι στρογγυλό

Αποφύγετε το δέρμα ή σκληρά υλικά, αφού μπορούν να δημιουργήσουν αφίδρωση και επομένως μυκητιάσεις

Αναζητήστε υλικά που αναπνέουν όπως nubuck δέρμα ή σουέντ.

Ανεξάρτητα με το στιλ παπουτσιού που αναζητάτε, υπάρχει ακόμη ένας παράγοντας που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο αν θα σας πονάνε τα νέα σας τακούνια με το που βγείτε από το κατάστημα. Κι αυτό είναι η ώρα που τα αγοράσατε. Τα πόδια τείνουν να αλλάζουν μέγεθος κατά τη διάρκεια της μέρας γιατί πρήζονται. Γι΄αυτό καλό είναι να αγοράζουμε παπούτσια το απόγευμα ή αργότερα μέσα στη μέρα, παρά το πρωί. Το νούμερο που θα σας κάνει καλύτερα εκείνη την ώρα της ημέρας, είναι το νούμερο που πρέπει να επιλέξετε.

 

Δείτε ακόμη: 5 παπούτσια για το γραφείο που δεν είναι γόβες

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.