ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Σύνδρομο «δεν έχω τι να φορέσω» και πώς να το αντιμετωπίσετε με αυτά τα απλά βήματα


Μάρθα Κουμπάνη

22 Οκτωβρίου 2019

Σύνδρομο «δεν έχω τι να φορέσω» και πώς να το αντιμετωπίσετε με αυτά τα απλά βήματα

Αγαπάμε το στιλ και θέλουμε να είμαστε chic και περιποιημένες κάθε μέρα. Υπάρχουν οι μέρες που δημιουργούμε εντυπωσιακά looks, τα οποία μας χαρίζουν δυναμισμό και σιγουριά και εκείνες που νιώθουμε πως έχουμε φορέσει όλα μας τα ρούχα αμέτρητες φορές και πλέον δείχνουν βαρετά. 
Σε όλες μας έχει συμβεί, το πρωί που ετοιμαζόμαστε για το γραφείο ή για οποιαδήποτε άλλη περίσταση, να αισθανόμαστε απογοήτευση -μέχρι και απελπισία- και να σκεφτόμαστε πως δεν έχουμε τι να φορέσουμε ακόμα κι αν η ντουλάπα μας είναι παραπάνω από γεμάτη.
Το αποκαλούμε «σύνδρομο δεν εχω τι να φορέσω» και είναι μια κατάσταση κατά την οποία μας κυριεύει το άγχος, μπροστά από μία ανοιχτή (πολλές φορές και ακατάστατη) ντουλάπα και περιορισμένο χρόνο για να ντυθούμε. Ωστόσο, όταν συμβεί δεν έχουμε παρά να το αντιμετωπίσουμε, με αυτά τα απλά βήματα.

1. Don't panic
To ξέρω πως όλα σας φαίνονται βουνό και το μόνο που θέλετε είναι να πέσετε κάτω και να κλαίτε σαν παιδί. Ψυχραμία. Μπορεί ο χρόνος να είναι ελάχιστα λεπτά, όμως θα τα καταφέρετε. Άλλωστε μπορείτε πάντα να το ρίξετε στην κίνηση (αυτό δε το διαβάσατε εδώ) για την μικρή καθυστέρηση.

2. Oργανωθείτε
Μαζέψτε τα κομμάτια σας και όσα από τα ρούχα και τα αξεσουάρ είναι πεταμένα τριγύρω μπορείτε και chill. Πάρτε μια ανάσα, θα βρείτε σίγουρα κάτι για να είστε κομψές.

jenny.gr

3. When in doubt..

... wear your uniform! Όλες έχουμε μία στολή, ένα αγαπημένο outfit, το οποίο συνήθως αποτελείται από basic κομμάτια, μέσα στο οποίο αισθανόμαστε πάντα άνετα και αυτοπεποίθηση.
 Το αγαπημένο μας τζιν παντελόνι και T-shirt, με ένα blazer ή δερμάτινο jacket στους ώμους ή ένα μαύρο ζιβάγκο, ή απλά ένα μονόχρωμο μίντι φόρεμα είναι safe και διαχρονικές επιλογές και λειτουργούν σαν καμβάς για το στιλ μας.

4. Παίξτε με τα αξεσουάρ
Τέτοια ώρα τέτοια λόγια, αλλά είναι η στιγμή να χαρίσετε ενδιαφέρον στο απλό αυτό look. Μία τσάντα με χρώμα, ένα μεταξωτό μαντήλι στα μαλλιά ή μία εντυπωσιακή στέκα θα δώσουν χαρακτήρα. Το ίδιο και τα κοσμήματα, όπως κλασικά χρυσαφένια hoops ή μια αλυσίδα στο λαιμό.

5. Αdd red lipstick and attack
 Μια τελευταία ματιά στον καθρέφτη και κόκκινο κραγιόν και είστε έτοιμες. Μπορεί το σπίτι να μοιάζει με βομβαρδισμένο σκηνικό, όμως το lοok σας είναι άψογο. 

6. Eπενδύστε στα σωστά κομμάτια
Την επόμενη φορά που θα πάτε για shopping ψωνίστε έξυπνα. Επενδύστε σε κομμάτια κλασικά που ταιριάζουν με τα περισσότερα ρούχα της γκαρνταρόμπας σας.

jenny.gr

7. Τακτοποιήστε την ντουλάπα σας
Η νέα σεζόν είναι καλή αφορμή για να κάνετε ξεκαθάρισμα και να οργανώσετε την ντουλάπα. Κράτησε μόνο όσα ρούχα αγαπάςτε να φοράς και τα υπόλοιπα χαρίστε τα. Μια τακτοποιημένη ντουλάπα είναι η αρχή για να βρίσκετε πάντα τι να φορέσετε.
8.  Κάντε εβδομαδιαίο πλάνο
Πολλές fashion editors και influencers χρησιμοποιούν αυτό το τρικ. Μπορείτε να σχεδιάσετε από την Κυριακή τις εμφανίσεις όλης της εβδομάδας και να γλιτώσετε χρόνο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.