Balletcore mania: H τάση που λατρεύεται από τους celebrities

Instagram/abtofficial

Τη στιγμή που η ζωή θυμίζει περισσότερο «Λίμνη των Κύκνων» και λιγότερο «Καρυοθραύστη» και το να μοιάζεις με off-duty μπαλαρίνα φαντάζει ονειρική απόδραση, έρχεται το balletcore να σε βοηθήσει!

Καθόλη τη διάρκεια της σεζόν, στα πηγαδάκια των fashion experts, ακούγονται πολύ συχνά οι μπαλαρίνες τις Miu Miu, η τούλινη φούστα της Molly Goddard και το απρόσμενο comeback των UGG Ultra Mini Boots. Και ο λόγος είναι ένας: το viral trend που ονομάζεται balletcore! Ναι σωστά κατάλαβες, από το μπαλέτο.

Για ακόμα μια φορά η Gen Z, η οποία προτιμά την πλατφόρμα TikTok για την ενημέρωσή της γύρω από την μόδα και τις τάσεις, φαίνεται να μη χορταίνει την balletcore αισθητική, με το hashtag να φτάνει στα 142.1 εκατομμύρια προβολές. Αυτή η γενιά αγκάλιασε ολοκληρωτικά  τη συγκεκριμένη τάση και της προσέθεσε κάποιες μικρές δικές της πινελιές, όπως τα wrap tops, τα ντεκολτέ σε σχήμα καρδιάς, τις γκέτες, τις κορδέλες και τα κορμάκια.

Η balletcore τάση εκτοξεύθηκε από την αγάπη και τη νοσταλγία της Gen Z για τα 90's και τα 00's, με το Sex and The City και το Black Swan να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην pop κουλτούρα. Επίσης είναι ένας ακόμα τρόπος γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ του athleisure, μέσα στο οποίο κυριολεκτικά ζούσαμε τα τελευταία δύο χρόνια και των κομματιών που θέλουμε να φοράμε πλέον στην καθημερινότητά μας.

Όπως είναι φυσικό οι αγαπημένοι μας celebrities δεν άφησαν αυτό το viral trend να πάει χαμένο και έτσι το balletcore βρήκε υποστηρικτές και στο modeling, και στο τραγούδι, αλλά και στο σινεμά! Η τραγουδίστρια Olivia Rodrigo, το περασμένο καλοκαίρι, στο video clip της για το τραγούδι “Brutal.” απέτισε φόρο τιμής στη ρομαντική αυτή τάση. Η Bella Hadid επίσης έχει αγαπήσει το ballecore και εκτός αυτού φαίνεται να παίρνει μαθήματα μπαλέτου, σύμφωνα με το Instagram της και η Sydney Sweeney εμφανίσητκε στο κόκκινο χαλί του LACMA Art and Film Gala με ένα outfit εμπνευσμένο από το μπαλέτο, αλλά οι αντριδράσεις δεν ήταν οι αναμενόμενες.

 

Ακούγεται ως φυσικό επακόλουθο μιας τόσο viral τάσης, να έχει προεκτάσεις και στην ευρύτερη κοινωνία. Πέρα από τα όμορφα ρούχα και τα παστέλ χρώματα, όλο και περισσότερες γυναίκες στη δεκαετία των 20 τους ή και των 30 τους ακόμα, ξεκινάνε μαθήματα μπαλέτου, ώστε να έρθουν σε επαφή με το παιδί μέσα τους και να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία. Ο όρος adult ballet έχει γίνει share στο TikTok πάνω από 34.7 εκατομμύρια φορές και το hashtag #startingballet έχει πιάσει τις 2 εκατομμύρια προβολές.Το κλασικό μπαλέτο πάντα θεωρούνταν μια δημοφιλής παιδική δραστηριότητα, για αυτόν τον λόγο πολύ ενήλικες το δοκιμάζουν ξανά για την πλάκα και μόνο ή για να βγούν λίγο από το comfort zone τους. Άλλες γυναίκες βέβαια το δοκιμάζουν ώστε να θέσουν ερωτήματα πάνω στην πατριαρχική σκοπιά του μπαλέτου, η οποία το βλέπει σαν αθώο και ηθικό, προσθέτοντας τις παιχνιδιάρικες και παιδικές λεπτομέρειες της αισθητικής του μπαλέτου σε προκλητικά looks, αγκαλιάζοντας την σεξουαλικότητά τους και διεκδικόντας της σωματική τους αυτονομία.

Παρ' όλ' αυτά καλό θα είναι να μη ξεχνάμε το πόσο άργησε η κοινότητα του μπαλέτου να ανοιχτεί για την υπερβολική πίεση που υφίστανται οι μπαλαρίνες σχετικά με το σωματικό τους βάρος και την εικόνα τους. Οπότε ας μην βλέπουμε την τάση μόνο με ροζ γυαλιά και ας γνωρίζουμε τι φορτίο κουβαλάει.

Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείς να δεις μερικούς έξυπνους και καλαίσθητους τρόπους ώστε να πειραματιστείς με την balletcore τάση!

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.