ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Πώς χτίζεις μια διαχρονική γκαρνταρόμπα; Χρειάζεσαι μόνο 7 κομμάτια


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

20 Δεκεμβρίου 2022

Πώς χτίζεις μια διαχρονική γκαρνταρόμπα; Χρειάζεσαι μόνο 7 κομμάτια
Pexels
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε τη διαχρονική γκαρνταρόμπα που τόσο ονειρευόμαστε;

Όλοι μας θέλουμε να αποκτήσουμε μια σωστή γκαρνταρόμπα, ώστε να μη σπαταλάμε κάθε χρόνο χρήματα σε κομμάτια που δεν τα χρειαζόμαστε ή νομίζουμε ότι τα χρειαζόμαστε. Το μόνιμο ερώτημα είναι ποσότητα αντί για ποιότητα ή ποιότητα αντί για ποσότητα; Αν θέλεις να χτίσεις μια διαχρονική γκαρνταρόμπα τότε η απάντηση είναι εύκολη, ποιότητα αντί για ποσότητα. Το θετικό σε αυτό είναι ότι τα βασικά κομμάτια που χρειαζόμαστε είναι μόνο εφτά!

Για να αποκτήσουμε λοιπόν μια ισορροπημενη γκαρνταρόμπα πρέπει να έχουμε μερικά ευέλικτα βασικά κομμάτια και μερικά κομμάτια από τα trends της σεζόν, ανάλογα με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας βέβαια.

Ποια λοιπόν θα είναι τα εφτά βασικά κομμάτια, που θα είναι για πολλά πολλά χρόνια ακόμα μαζί μας;

1. Το blazer

Δεν μπορείς ποτέ να κάνεις λάθος με ένα blazer. Είτε το φορέσεις με denim παντελόνι, είτε με φόρεμα, είτε με ασορτί παντελόνι κοστουμιού, το blazer δε θα σε απογοητεύσει ποτέ!

2. Το καλό πλεκτό

Θα το φοράς σίγουρα μέχρι τον Απρίλιο και αρκετές φορές την εβδομάδα, οπότε καλύτερα να επενδύσεις σε ένα καλό κασμιρένιο πλεκτό για να αποφύγεις και τα “κομπάκια”.

3. Το κλασικό παλτό

Σε καμηλό ή γκρι αποχρώσεις, ώστε να παραμείνεις στις κλασικές σταθερές αξίες και να μπορέσεις να το φορέσεις από το πρωί, μέχρι το βράδυ και για πολλά χρόνια.

4. Το παντελόνι κοστουμιού

Αυτά τα παντελόνια μπήκαν σχετικά πρόσφατα στην λίστα και δικαίως. Δεν είναι μόνο για το γραφείο, αλλά με ένα καλό πλεκτό και ένα μακρύ, πλούσιο παλτό, δεν θα έχει νόημα αν φοράς από κάτω sneaker-ακια ή μποτάκια, διότι το στυλ θα ξεχειλίζει.

5. Το ευέλικτο φόρεμα

Μπορεί να είναι ένα σατέν lingerie φόρεμα ή ακόμα και ένα φαρδύ maxi. Ανάλογα με τα αξεσουάρ μπορείς να το φορέσεις από το πρωί, μέχρι το βράδυ. Τον χειμώνα μπορείς να το συνδυάσεις με ένα πουκάμισο, ένα πουλοβεράκι ή ένα blazer.

6. Το ίσιο denim παντελόνι

Το πιο κολακευτικό από όλα τα denim παντελόνια. Mid-waisted και όσο ελαστικό χρειάζεται για να αισθάνεσαι άνετα, αλλά όχι κολλητό στον αστράγαλο. Χωρίς σκισίματα και σε κλασικούς μπλε τόνους.

7. Το βαμβακερό πουκάμισο

Ένα βαμβακερό πουκάμισο σε λευκό ή σε ριγέ μπλε-λευκό είναι απαραίτητο στην γκαρνταρόμπα μας χειμώνα/καλοκαίρι. Ο νικητής βέβαια στην κατηγορία είναι το oversized πουκάμισο, που θα μπορούσε να είναι και αντρικό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.