ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Διαχρονικό ή απλά trendy; Οι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για έξυπνες αγορές


JTeam

21 Δεκεμβρίου 2022

Διαχρονικό ή απλά trendy; Οι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για έξυπνες αγορές
Pexels
Οι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να καταλάβεις αν το κομμάτι που θέλεις να αγοράσεις είναι διαχρονικό ή απλά μια παρορμητική αγορά;

Το Tik Tok εκτός από πλατφόρμα social media και μέσω ανάδειξης νέων trends, έχει βοηθήσει να ανοίξει ένας διάλογος για πολλά θέματα που αφορούν τη μόδα. Η Allison Bornstein, στυλίστρια και «fashion teacher» δημιουργεί συζητήσεις με θέμα το στυλ και τα ψώνια, που έχουν αρκετό ενδιαφέρον.

Αυτή τη φορά μιλάει στο Who What Wear για την νέα της μέθοδο που τράβηξε την προσοχή του Tik Tok σχετικά με το πώς να καταλάβεις αν το ρούχο σου είναι διαχρονικό ή απλά επίκαιρο. Η μέθοδος απαρτίζεται από 3 απλές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να αποφασίσεις αν κάτι είναι πρόσκαιρο trend ή ένα κομμάτι που αξίζει και θα διαρκέσει στον χρόνο.

Η Allison είπε στο Who What Wear «Μου αρέσει να τους βοηθάω να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις και να αποφεύγουν αγορές που θα τις βαρεθούν ή δε θα τις φορέσουν, οπότε τους κάνω αυτές τις 3 απλές ερωτήσεις.»

Ποιες είναι όμως αυτές οι ερωτήσεις; Ίσως θα έπρεπε να της απευθύνουμε και εμείς στον εαυτό μας πριν κάνουμε κάποια παρορμητική αγορά, όπως άλλωστε συνηθίζεται πολύ την περίοδο των γιορτών.

1. Θα φόραγες αυτό το κομμάτι πέρυσι;

Η συγκεκριμένη ερώτηση γίνεται ώστε να κατανοήσουμε αν αυτό το ρούχο το βλέπουμε πολύ στο Instagram και μας έχει εντυπωθεί να το αγοράσουμε ή αν ήταν κάτι που το θέλαμε πριν το δούμε να το φοράνε και άλλοι.

2. Θα το φορέσεις του χρόνου;

Μεγάλη ερώτηση! Αν δηλαδή όλοι οι άλλοι σταματούσαν να το φοράνε, εμείς θα θέλαμε να συνεχίσουμε να το φοράμε; Οπότε ένα κομμάτι που θέλουμε να επενδύσουμε ή μια παρορμητική αγορά;

3. Αν το trend ξαναγυρίσει, θα φορέσεις ξανά ακριβώς το ίδιο κομμάτι;

Βασικά, αν δεν το φορέσεις για λίγο και ξαναέρθει στη μόδα (όλα ξαναέρχονται), θα ξαναφορέσεις ακριβώς το ίδιο κομμάτι ή θα θέλεις μια πιο updated εκδοχή; Αν θέλεις μια πιο updated εκδοχή, τότε μάλλον είναι σημάδι ότι η γραμμή ή το χρώμα δεν είναι διαχρονικό.

Απαντώντας στις παραπάνω ερωτήσεις όχι μόνο χτίζεις μια σωστή και διαχρονική γκαρνταρόμπα, αλλά μπορείς να φτιάξεις και τη δική σου βίντατζ συλλογή. Ό,τι πιο sustainable και πρακτικό μπορείς να κάνεις για το καλό της ντουλάπας σου και της τσέπης σου!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.