COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχανικά γκρατινέ


14 Ιανουαρίου 2013

Λαχταριστά και γευστικά. Δοκιμάστε τα!

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  •  8 καρότα
  • 500 γραμμ. μπρόκολο
  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 12 ντοματίνια
  • 500 γραμμ. μανιτάρια
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  •  1 κουτ. της σούπας θυμάρι
  • 1 κουτ. της σούπας βασιλικός
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια ανθότυρο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
  •  1 φλιτζάνι γάλα
  • αλάτι
  •  πιπέρι
  •  2 κουτ. της σούπας αλεύρι

Διαδικασία:Κόβετε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια. Κρατάτε τις φλούδες και τα κοτσανάκια του μαϊντανού για ζωμό λαχανικών. Κόβετε τα τρυφερά μπουκετάκια του μπρόκολου και κρατάτε το υπόλοιπο κομμάτι για να το μαγειρέψετε ξεχωριστά. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό, κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα μανιτάρια σε τέταρτα. Βάζετε όλα τα λαχανικά σε ταψί, τα αλατοπιπερώνετε, τα ανακατέβετε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με το μαϊντανό, το θυμάρι και το βασιλικό. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά. Βάζετε το γάλα με το αλεύρι σε μια μικρή κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε το μείγμα. Το αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και να αρχίσει να δένει. Ανακατέβετε σε ένα μπολ το ανθότυρο με το μείγμα του γάλακτος. Αδειάζετε τα λαχανικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τα περιχύνετε με το μείγμα γάλακτος και ανθότυρου και τα πασπαλίζετε με τη γραβιέρα. Ψήνετε στους 200°C για 10 λεπτά και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.