COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Απολαυστικό ιταλικό τιραμισού με φράουλες και ρούμι


12 Ιανουαρίου 2013

Δροσερό και ελαφρύ!

Υλικά (για 8 άτομα):

  • 4 κρόκοι
  • 4 ασπράδια
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γραμμ. μασκαρπόνε
  • 250 γραμμ. φρέσκιες φράουλες
  • χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 1 σφηνάκι ρούμι (προαιρετικά)
  • 200 γραμμ. μπισκότα σαβαγιάρ

Διαδικασία:

Πλένετε τις φράουλες, τις κόβετε στα δύο ή στα τέσσερα και τις μαρινάρετε για μισή ώρα στο χυμό του πορτοκαλιού. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα. Αν νιώθετε τυχερές και σίγουρες για τα αυγά μας, χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να πάρετε μια αφράτη κρέμα και τα ασπράδια με την άλλη μισή, σε σφιχτή μαρέγκα. Αν όμως δε θέλετε να το ρισκάρετε, παστεριώνετε τα αυγά με τον εξής τρόπο. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη με 1,5 κουτ. σούπας νερό και αφήνετε να βράσει μερικά λεπτά, μέχρι να πάρετε αυτό που στη ζαχαροπλαστική λέγεται σιρόπι 110°-120°, ή αλλιώς ένα σχετικά πυκνό σιρόπι που δεν έχει αρχίσει να γίνεται καραμέλα. Αυτό το σιρόπι ρίχνετε σαν κλωστή ενόσω χτυπάτε στο μίξερ, το μισό στους κρόκους και το υπόλοιπο στα ασπράδια μέχρι να πάρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προσθέτετε το μασκαρπόνε στο μείγμα των κρόκων και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πολύ απαλά, με μια ξύλινη σπάτουλα, ενσωματώνετε τη μαρέγκα στην κρέμα. Αφαιρείτε τις φράουλες από το χυμό του πορτοκαλιού και προσθέτετε το ρούμι. Βρέχετε στο χυμό ένα ένα τα σαβαγιάρ και τα στρώνετε σε μια γυάλινη φόρμα. Από πάνω ρίχνετε μια στρώση φράουλες και τη μισή κρέμα. Επαναλαμβάνετε με σαβαγιάρ και κρέμα. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Καλή όρεξη!

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.