Ψητά μανιτάρια με δεντρολίβανο και σκόρδο

Παρασκευή 1 Μάρτιος 2013

Νόστιμα μαριναρισμένα μανιτάρια στο φούρνο.

Υλικά (για 4-6 άτομα):

  •  900 γρ. μανιτάρια
  •  4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  •  1 κ.σ. δεντρολίβανο
  •  ¼ κούπας ξύδι
  •  1 κ.σ. μουστάρδα
  •  1/8 κ.γ. μπούκοβο
  •  ½ κ.γ. αλάτι
  •  ½ κ.γ. πιπέρι
  •  ½ κούπα ελαιόλαδο
  •  Χυμός από 1 λεμόνι
  •  Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Διαδικασία:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το ξύδι, τη μουστάρδα, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνετε αργά το ελαιόλαδο και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η μαρινάδα. Ρίχνετε στο μπολ τα μανιτάρια και τα βουτάτε καλά στη μαρινάδα. Τα βάζετε μαζί με τη μαρινάδα, σε ένα ταψάκι, σε μονή στρώση. Τα ψήνετε για 15 λεπτά, τα ανακατεύετε και τα ψήνετε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν . Τα αφήνετε για λίγο να κρυώσουν, τα βάζετε σε μία πιατέλα και ρίχνετε από πάνω το λεμόνι. Εάν θέλετε προσθέτετε περισσότερο αλάτι και πιπέρι και γαρνίρετε με μαϊντανό. Σερβίρετε τα μανιτάρια ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, με τραγανό ψωμί.

Καλή όρεξη!