COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Brownies με κακάο


3 Μαρτίου 2013

Απολαυστική κλασική συνταγή για brownies.

Υλικά (για 16 μεγάλα-25 μικρά brownies):

  •  10 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 ¼ κούπας ζάχαρη
  •  ¾ κούπας συν 2 κ.σ. κακάο (χωρίς ζάχαρη)
  •  ¼ κ.γ. αλάτι
  •  ½ κ.γ.βανίλια
  •  2 αυγά
  •  ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  2/3 κούπας καρύδια

Διαδικασία:

Τοποθετείτε τη σχάρα χαμηλά και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C. Ανακατεύετε σε ένα πυρίμαχο μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι, και το βάζετε σε ένα μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Βάζετε το μείγμα στην άκρη και το αφήνετε να κρυώσει, μέχρι να γίνει χλιαρό. Ρίχνετε τη βανίλια στο μείγμα και ανακατεύετε ελαφρά. Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας δυνατά. Όταν το μείγμα γίνει πηχτό και γυαλιστερό, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να εξαφανιστεί. Έπειτα, ανακατεύετε ξανά, περίπου 40 φορές με μία ξύλινη κουτάλα ή με μία πλαστική σπάτουλα. Ρίχνετε τα καρύδια και χύνετε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα σχετικά ρηχό ταψάκι, καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε για περίπου 20-25 λεπτά, το αφήνετε να κρυώσει εντελώς, και το κόβετε σε κομμάτια.

Απολαύστε το!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.