COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κολοκυθάκια ογκρατέν


16 Μαρτίου 2013

Τηγανιτά κολοκυθάκια με μπεσαμέλ στο φούρνο.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 6 μεγάλα κολοκύθια
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 2 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. τυρί τριμμένο (της αρεσκείας σας)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία:

Κόβετε τα κολοκύθια σε λεπτές ροδέλες και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Μετά ρίχνετε το γάλα, ζεστό. Αφήνετε τη σάλτσα να πήξει και ρίχνετε το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε σε ένα ταψάκι τα κολοκύθια με τη μπεσαμέλ από πάνω και ψήνετε στους 175°C για 20 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.