COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μους μήλου


14 Μαρτίου 2013

Γευστική, βελούδινη μους μήλου με σαντιγύ.

Υλικά (για 6 άτομα):

  • ½ κιλό μήλα
  • 5 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φρουί ζελέ λεμόνι
  • 350 γρ. σαντιγύ

Διαδικασία:

Κόβετε τα μήλα, κάθε ένα σε 4 κομμάτια και τα βράζετε με τις 5 κ.σ. νερό και το λεμόνι. Ρίχνετε τη ζάχαρη μόλις αρχίσουν να βράζουν. Όταν βράσουν τα λιώνετε στο μπλέντερ. Στο μεταξύ σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό λιώνετε το φρουί ζελέ και το ρίχνετε στο μπλέντερ. Χτυπάτε για λίγο. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να πήξει. Όταν το βγάλετε προσθέτετε τη σαντιγύ και ανακατεύετε. Μοιράζετε σε 6 μπολ, γαρνίρετε με σαντιγύ και ένα μπισκότο.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.