COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κροκετάκια γαρίδων


17 Μαρτίου 2013

Τραγανές κροκέτες με γαρίδες. Υλικά (για 5 άτομα):
  • ½  κιλό γαρίδες
  • ½ κιλό πατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • φρυγανιά τριμμένη
  • 3 αυγά
  • αλεύρι

Διαδικασία:

Πλένετε και ρίχνετε τις γαρίδες σε νερό που βράζει με λίγο αλάτι. Τις βράζετε επί 5-6 λεπτά, τις στραγγίζετε, τις καθαρίζετε και τις ψιλοκόβετε. Βράζετε με το φλούδι τις πατάτες και τις καθαρίζετε. Τις περνάτε, πριν κρυώσουν, από το μπλέντερ. Προσθέτετε στον πουρέ τις γαρίδες, 1 αυγό, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει και να πήξει. Το πλάθετε σε κροκετάκια και τα αλευρώνετε. Χτυπάτε 2 αυγά με 2 κουταλιές νερό. Βουτάτε μέσα τα κροκετάκια, τα βουτάτε στη φρυγανιά και τα τηγανίζετε σε μπόλικο και καυτό λάδι. Τα σερβίρετε με σάλτσα της αρεσκείας σας.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.