Συνδυασμός κιμά και λαχανικών σε σπρινγκ ρολς.
Υλικά (για 20 τεμάχια):
- ½ πακέτο φύλλο κρούστας
- 300 γρ. κιμά
- 1 κρεμμύδι
- ½ κιλό λάχανο, ψιλοκομμένο
- 2 πράσα, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. ντοματάκια φρέσκα
- 1 κύβο λαχανικών
- 100 γρ. μαργαρίνη φυτική
- 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
- λίγη ζάχαρη
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα 2 κ.σ. κοφτές μαργαρίνη, προσθέτετε τον κιμά, το κρεμμύδι και τα πράσα και τα αφήνετε να σοταριστούν 10'. Κατόπιν προσθέτετε το λάχανο, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, το μαϊντανό, τον κύβο λαχανικών, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο νερό. Αφήνετε να βράσουν καλά μέχρι να εξατμισθεί το ζουμί των λαχανικών. Αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει καλά. Κόβετε τα φύλλα σε κομμάτια πάχους 8 εκ. και μήκους 15-18 εκ., τα βουτυρώνετε ένα-ένα με πινέλο, βάζετε στην άκρη τους λίγη από τη γέμιση, διπλώνετε τα πλαϊνά του κάθε φύλλου προς τα μέσα, για να μην φύγει η γέμιση, και μετά τα τυλίγετε σε ρολάκια. Βουτυρώνετε με πινέλο και την επιφάνεια από τα μπουρεκάκια, τα τοποθετείτε στο ταψί και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180ºC, 15' περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά.
Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.