COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κοτοσαλάτα με ζυμαρικά


2 Απριλίου 2013

Νόστιμη σαλάτα με ζυμαρικά, κοτόπουλο και λαχανικά.

Υλικά (για 6 άτομα):

  • 300 γρ. ζυμαρικά κοντά, βρασμένα αλ ντέντε
  • 2 κ.σ. σάλτσα πέστο (βασιλικού)
  • το στήθος από ένα βρασμένο κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρους, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά χωρίς σπόρους κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 340 γρ. ντοματάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 75 γρ. φύλλα πράσινης σαλάτας

Για το ντρέσινγκ:

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κ.γ. μουστάρδα

Διαδικασία:

Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα πέστο. Σε ένα ταψάκι απλώνετε το κολοκυθάκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ντοματάκια. Ραντίζετε με το λάδι και πασπαλίζετε με το βασιλικό. Ψήνετε τα λαχανικά στον φούρνο, στους 220°C για 35', και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά. Βάζετε τα ζυμαρικά σε μπολ μαζί με το κοτόπουλο και τα ψημένα λαχανικά. Από πάνω προσθέτετε τα φύλλα της σαλάτας πλυμένα και στραγγισμένα. Βάζετε σε ένα σέικερ όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα χτυπάτε καλά. Περιχύνετε με το μείγμα αυτό τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.