COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κροκέτες γλώσσας


10 Απριλίου 2013

Νόστιμες και τραγανές κροκέτες ψαριού.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 600 γρ. φιλέτα γλώσσας κατεψυγμένα
  • 100 γρ. ρύζι, βρασμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κονσέρβα
  • λίγο μαρούλι
  • 4 αντσούγιες
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 8 ελιές πράσινες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία:

Πλένετε μερικά φύλλα μαρουλιού και τα ζεματίζετε σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε, τα κόβετε σε κομμάτια και τα απλώνετε σε μία πετσέτα. Ξεπαγώνετε το ψάρι, το πλένετε και το χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με τις πιπεριές, τις αντσούγιες, τις ελιές, χωρίς το κουκούτσι, 1 κ.σ. μαϊντανό και το σκόρδο. Ανακατεύετε το μείγμα με το ρύζι, το αυγό και το τυρί. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και το μαρούλι. Στη συνέχεια, πλάθετε μικρές κροκέτες και τις ψήνετε στον ατμό για 10-12’. Ζεσταίνετε σε μπεν μαρί την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. μαϊντανό. Σερβίρετε τις κροκέτες και τις συνοδεύετε με αυτή τη σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.