COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μπατόν σαλέ με τυρί


20 Απριλίου 2013

Σπιτικά μπατόν σαλέ με τυρί και κύμινο.

Υλικά (για 32 κομμάτια):

  • 4 φύλλα κατεψυγμένα σφολιάτα
  • 1 αυγό
  • 75 γρ. έμμενταλ τριμμένο
  • 1 κ.γ. κοφτό πάπρικα
  • 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 κύβος με γεύση μπέικον

Διαδικασία:

Απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας και τα ανοίγετε λίγο ακόμα με τον πλάστη. Χτυπάτε τον κρόκο του αυγού μαζί με το κύμινο, το τυρί, την πάπρικα και τον κύβο, τριμμένο, κι αλείφετε τα φύλλα της σφολιάτας με το μείγμα. Τα κόβετε σε λωρίδες 7-8 εκ. Κρατώντας την άκρη κάθε λωρίδας την περιστρέφετε σε μπαστουνάκια. Τα ψήνετε σε ελαφρά υγρό ταψί, πιέζοντας ελαφρά τις άκρες, για 12 λεπτά στους 225 °C.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.