Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριές

Κυριακή 21 Απρίλιος 2013

Μία ξεχωριστή συνταγή για χοιρινές μπριζόλες.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα
  • 3 μεγάλες πιπεριές (1 κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πορτοκαλί) χωρίς σπόρους, κομμένες στη μέση, ψημένες στο γκριλ και ξεφλουδισμένες
  •  4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 60 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  •  2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •  2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  •  400 γρ. ντοματοπολτό συμπυκνωμένο
  •  ½ κ.γ. ζάχαρη
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Πασπαλίζετε τις χοιρινές μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει, ρίχνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνετε το κρέας για 20’ και από τις δύο πλευρές. Ανακατεύετε το βούτυρο, το βασιλικό και τον χυμό λεμονιού, τα τυλίγετε σε σχήμα ρολού και τα βάζετε στην κατάψυξη. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε τα κρεμμύια και το σκόρδο και σοτάρετε 5’. Προσθέτετε τον ντοματοπολτό, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε 10-12’. Προσθέτετε τις ξεφλουδισμένες πιπεριές και ανακατεύετε. Αφήνετε να σιγοβράσουν λίγο ακόμη. Ρίχνετε τη σάλτσα με τις πιπεριές στην πιατέλα σερβιρίσματος. Βάζετε με τη σειρά τις χοιρινές μπριζόλες πάνω από τη σάλτσα. Κόβετε το ρολό του βουτύρου με το βασιλικό σε φέτες, βάζετε τις φέτες πάνω στις μπριζόλες και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!

TRENDING ARTICLES