COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Καλαμαράκια γεμιστά


29 Απριλίου 2013

Νηστίσιμη συνταγή για καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι.

Υλικά (για 4-6 άτομα):

  •  1 κιλό καλαμαράκια
  •  1 ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  •  1 φλιτζ. ρύζι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  •  1 φλιτζ. λάδι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κουκουνάρια
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία:

Καθαρίζετε και πλένετε τα καλαμαράκια. Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι, το κρεμμύδι, τα κομμένα καλαμαράκια, τα κουκουνάρια και το ρύζι. Όταν σοταριστούν, ρίχνετε το κρασί, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Η γέμιση είναι έτοιμη. Γεμίζετε τα καλαμαράκια, τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα και τα αραδιάζετε όρθια σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε λίγο νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη βάζετε σε σιγανή φωτιά. Τα αφήνετε να ψηθούν για περίπου 45’. Τρώγονται ζεστά ή κρύα.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.