Μία διαφορετική νόστιμη συνταγή για αγκινάρες.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 8 μέτριες αγκινάρες
- 250 γρ. αρακά
- 50 γρ. ζαμπόν
- 4 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 λεμόνι
- λίγο αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Καθαρίζετε τις αγκινάρες, κόβετε τα φύλλα ως τη μέση. Κατόπιν με μαχαίρι τις καθαρίζετε όπως τις πατάτες. Ρίχνετε να βράσουν σε νερό στο οποίο θα διαλύσετε λίγο αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Στραγγίζετε και σοτάρετε σε 30 γρ. βούτυρο. Καθαρίζετε τον αρακά, τον σοτάρετε με το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτετε τον πελτέ, αφήνετε να βράσει 5' ακόμη, προσθέτετε το ζαμπόν σε κομματάκια κα αφήνετε άλλα 5' στη φωτιά. Η σάλτσα πρέπει να είναι μάλλον πηχτή. Βγάζετε από τη φωτιά και μοιράζετε το μείγμα στις αγκινάρες, τις οποίες βάζετε σε βουτυρωμένη πιατέλα. Ρίχνετε την υπόλοιπη γέμιση γύρω-γύρω και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.