Νόστιμη συνταγή για χοιρινό με σάλτσα πορτοκαλιού.
Υλικά (για 6 άτομα):
- 800 γρ. χοιρινό
- 1 κρεμμύδι
- 3 πορτοκάλια
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 100 γρ. κρασί λευκό ξηρό
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Δένετε με σπάγγο 800 γρ. καρέ χοιρινό χωρίς κόκκαλα και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Βάζετε το κρέας σε βουτυρωμένο ταψάκι μαζί με 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 κλωνάρι σέλινο κομμένο σε μικρά κομμάτια, 1 πορτοκάλι κομμένο σε τέταρτα με τη φλούδα, 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, 100 γρ. κρασί λευκό ξηρό και ψήνετε στους 180°C για 1 ώρα, περιχύνοντας συχνά με τη σάλτσα του. Στραγγίζετε και κόβετε σε φέτες που θα τοποθετήσετε σε ζεστή πιατέλλα. Περιχύνετε το κρέας με τη σάλτσα του.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.