COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ριζότο με μανιτάρια


4 Ιουνίου 2013

Κλασική συνταγή για ριζότο με μανιτάρια.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ. ρύζι
  • ½ ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
  • 1 λίτρο ζωμό
  • 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Διαδικασία:

Ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι σε 50 γρ. βούτυρο. Όταν ξανθύνει, προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε όλα μαζί. Στη συνέχεια. προσθέτετε το ρύζι και περιχύνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμισθεί και προσθέτετε λίγο-λίγο τον ζωμό, ανακατεύοντας πότε-πότε, ώσπου το ρύζι να βράσει τελείως. Προσθέτετε 30 γρ. βούτυρο, τη γραβιέρα και αφήνετε το ριζότο να μείνει λίγη ώρα πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.