COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κις Λορέν


15 Ιουνίου 2013

Νόστιμο  Κις Λορέν με τραγανή ζύμη και μπέικον.

Υλικά (για 4 άτομα):

Για τη ζύμη μπρεζέ:

  • 150 γρ. αλεύρι
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. νερό
  • αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 6 φέτες μπέικον
  • 8 φέτες έμενταλ
  • 4 αυγά
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος

Διαδικασία:

Κοσκινίζετε το αλεύρι και ανοίγετε στο  κέντρο μια λακκουβίτσα. Βάζετε εκεί το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια στο μέγεθος του αρακά, το νερό και το αλάτι. Δουλεύετε γρήγορα τη ζύμη με τα δάχτυλα και πλάθετε σε σχήμα μπάλας. Καλύπτετε με λαδόχαρτο και βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 20'.  Έπειτα παίρνετε τη ζύμη και την ανοίγετε σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού με το ρολό. Στρώνετε σε ταψάκι διαμέτρου 20-22 εκ. βουτυρωμένο και πιέζετε γύρω-γύρω τη ζύμη με τα δάχτυλά σας. Τρυπάτε τη ζύμη με το πηρούνι. Σοτάρετε το μπέικον σε κομματάκια σε ένα τηγάνι, χωρίς αλάτι και πιπέρι, πολύ γρήγορα και το ρίχνετε στη ζύμη. Σκεπάζετε με τις φέτες τυριού και ρίχνετε κατόπιν από πάνω τα αυγά χτυπημένα  μαζί με την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.