COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Γαύρος με κάπαρη


20 Ιουνίου 2013

Τραγανός τηγανητός γαύρος με κάπαρη και κρασί.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 600 γρ. γαύρο
  • 50 γρ. μαϊντανό
  • 25 γρ. κάπαρη
  • 100 γρ. κρασί λευκό ξηρό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο

Διαδικασία:

Καθαρίζετε τον γαύρο. Αφαιρείτε τα κεφάλια και τα κόκκαλα και χωρίζετε τα ψάρια στη μέση. Πάνω σε κάθε κομμάτι γαύρου βάζετε λίγη κάπαρη και το τυλίγετε σε ρολό. Τοποθετείτε τα τυλιγμένα κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο σε τηγάνι, στο οποίο θα έχετε προηγουμένως τσιγαρίσει το σκόρδο σε λάδι. Βάζετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε τα ψάρια. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, προσθέτετε ένα ποτήρι κρασί  και αφήνετε να εξατμισθεί.

Καλή όρεξη!

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.