COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τομάτες γεμιστές με φέτα και φακές


18 Ιουλίου 2013

Υγιεινή, εναλλακτική πρόταση για γεμιστές τομάτες.

Υλικά:

  • 8 μεγάλες τομάτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ½ φλιτζ. φακές βρασμένες
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ¾ φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο

Διαδικασία:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C . Αδειάζετε τις τομάτες, τις αλατίζετε, τις τοποθετείτε σε ταψί και φυλάτε την ψίχα τους. Εν τω μεταξύ, μαραίνετε το κρεμμύδι, προσθέτοντας το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Ρίχνετε και τις φακές μαζί με το κρασί, το νερό και την ψίχα της τομάτας ψιλοκομμένη. Ανακατεύετε και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10'. Προσθέτετε αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο, τη φέτα και γεμίζετε με αυτό το μείγμα τις τομάτες μέχρι τη μέση. Τις αλείφετε με λάδι και τις ψήνετε για 45', περιχύνοντάς τες κάθε τόσο με το ζουμί τους.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.