COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κοτόπουλο σαφράν


27 Ιουλίου 2013

Φιλέτο κοτόπουλο με κρόκο Κοζάνης και ξηρούς καρπούς.

Υλικά:

  • 4 κομμάτια κοτόπουλο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μερικά κλαράκια σαφράν
  • μερικές κουταλιές βραστό νερό
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 τομάτα σε κομματάκια
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 75 γρ. ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. πιπερόριζα
  • 1 κ.σ. καθαρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Διαδικασία:

Ζεσταίνετε μία κουταλιά λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Αφού τσιγαρίσετε το κοτόπουλο, το βάζετε σε μια κατσαρόλα. Στο μεταξύ, βάζετε το σαφράν σε ένα μικρό μπολ, ρίχνετε το βραστό νερό και το αφήνετε να απορροφηθεί ενώ θα ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά. Κόβετε τα μισά κρεμμύδια σε φέτες και τρίβετε τα άλλα μισά. Ρίχνετε τα κρεμμύδια (σε φέτες) στο κοτόπουλο μαζί με την τομάτα. Σε 2 κουταλιές λάδι ανακατεύετε μαζί το τριμμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα βερίκοκα, το μέλι, την κανέλα και την πιπερόριζα. Με ένα κουτάλι τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, μαζί με το νερό από το σαφράν. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 2 περίπου ώρες στους 180°C. Το σερβίρετε γαρνιρισμένο με καβουρδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.