COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κοτόπουλο αλά γαλλικά


13 Αυγούστου 2013

Μία νόστιμη εναλλακτική πρόταση μαγειρέματος!

Υλικά:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 300 γρ. κοτόπουλο (σε 4 κομμάτια)
  • 1 κ.σ. θυμάρι, τριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. τομάτα με μυρωδικά κονσέρβα
  • 2 κ.σ. πουρέ πατάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 30 γρ. πράσινες ελιές

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 5'. Καθαρίζετε το κοτόπουλο και το προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με το θυμάρι. Μαγειρεύετε για 5'. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα και 15'. Τέλος, γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το σερβίρετε ζεστό.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.