COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Παγωτό με μαύρο ψωμί και ρούμι


25 Αυγούστου 2013

Φτιάξτε υγιεινό σπιτικό παγωτό με μαύρο ψωμί, μαύρη ζάχαρη και ρούμι!

Υλικά:

  • 100 γρ. μαύρο ψωμί (της προηγούμενης ημέρας)
  • 75 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη
  • 125 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ρούμι
  • 50 γρ. ζάχαρη για γλασάρισμα
  • λίγα φύλλα μέντας

Διαδικασία:

Κόβετε το ψωμί σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε κομμάτια. Απλώνετε τα κομμάτια σε ένα ρηχό ταψί και σκορπίζετε από πάνω τη μαύρη ζάχαρη. Ψήνετε το ψωμί στους 200°C, για 10'. Γυρίζετε τις φέτες και τις ψήνετε για 3' ακόμα, ώσπου να "καραμελοποιηθεί" η ζάχαρη πάνω στο ψωμί. Το αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι να "δέσουν". Προσθέτετε το ρούμι και τη ζάχαρη για γλασάρισμα. Ανακατεύετε και το βάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Το βγάζετε από το ψυγείο, το ανακατεύετε άλλη μία φορά και προσθέτετε το καραμελοποιημένο ψωμί, τριμμένο. Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες ακόμα. Πριν το σερβίρετε γαρνίρετε με φύλλα μέντας.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.