Χυλοπίτες ογκρατέν

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Χυλοπίτες στον φούρνο με ζαμπόν, τυρί και μανιτάρια.

Υλικά:

  • ½ κιλό χυλοπίτες
  • 6 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 φλιτζ. γάλα
  • 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. μανιτάρια
  • 3 φέτες ψιλοκομμένες ζαμπόν
  • 1 ½ φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 Διαδικασία:

Ζεσταίνετε 4 κ.σ. βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και ρίχνετε το γάλα. Βράζετε ώσπου να πήξουν. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Κόβετε τα μανιτάρια σε κομμάια και τα σοτάρετε σε 2 κ.σ. βούτυρο. Προσθέτετε το ζαμπόν. Βράζετε τις χυλοπίτες. Τις βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί με τα μανιτάρια, το ζαμπόν, τη γραβιέρα και τη σάλτσα. Ψήνετε στους 175°C για 30’.

Καλή όρεξη!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.