COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κοτοσαλάτα με παντζάρια και χαλούμι


30 Σεπτεμβρίου 2013

Κοτοσαλάτα με πλούσια γεύση από μυρωδικά και λαχανικά.

Υλικά:

Για το κοτόπουλο:

  •  2 κ.σ. κύμινο
  • λίγο τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. σάλτσα τομάτας
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σαλάτα:

  • 125 γρ. πλιγούρι
  • 400 ml ζουμί από παντζάρια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. χαλούμι (κομμένο σε κομμάτια)
  • 100 γρ. παντζάρια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. φιστίκι ψιλοκομμένο
  • λίγη μέντα ψιλοκομμένη
  • λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • σπόρους από ένα ρόδι
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 50 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία:

Προσθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C . Χτυπάτε το κύμινο, το τσίλι, την πάπρικα, το σκόρδο και τη σάλτα τομάτας στο μπλέντερ. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζετε τα κομμάτια κοτόπουλου, περιχύνετε με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Σοτάρετε για 2’ και βάζετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί. Ψήνετε στον φούρνο για 30’. Το βγάζετε από το φούρνο και το περιχύνετε με το μίγμα μπαχαρικών. Ξαναψήνετε για 20-30’ ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά μέσα. Στο μεταξύ, βάζετε το ζουμί από τα παντζάρια και το πλιγούρι σε μία μεσαία κατσαρόλα και βράζετε για 15-20’ ή μέχρι να μαλακώσει. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια χαλουμιού, λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε για 2’. Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέτετε τα παντζάρια, τα φιστίκια, τη μέντα, το κόλιανδρο, το ρόδι, τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Προσθέτετε το χαλούμι από πάνω. Βγάζετε το κοτόπουλο από τον φούρνο και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 15-20’. Το κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και τα ανακατεύετε μέσα στη σαλάτα.

Καλή όρεξη!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.