Γευστικά και γεμάτα σίδηρο!
Υλικά:
- 9-10 λαζάνια
Για τη σάλτσα:
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
- 1 κονσέρβα τομάτες σε κομμάτια
- 350 γρ. τομάτα φρέσκια, τριμμένη
- ¾ κ.γ. ξερό θυμάρι
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Για τη γέμιση:
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
- 1 κ. σπανάκι
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- ½ κιλό μυζήθρα
- 300 γρ. μοτσαρέλα
- ¼ τριμμένη παρμεζάνα
Διαδικασία:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψί. Βράζετε τα λαζάνια για 5-8' και στη συνέχεια ξεπλένετε με κρύο νερό. Απλώνετε τα λαζάνια σε μια λαδόκολλα έτσι ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το σκόρδο και το αφήνετε μέχρι να ξανθίσει, γύρω στα 2'. Προσθέτετε τις τομάτες, τον τοματοπολτό, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι. Τα αφήνετε με το τηγάνι σκεπασμένο για 10'. Ζεσταίνετε και πάλι λάδι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε συχνά. Το αφήνετε για 3' στη φωτιά. Προσθέτετε στη συνέχεια το σπανάκι, ξανασκεπάζετε και αφήνετε για 4' ακόμη. Στο τέλος, προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνετε τη σάλτσα που ετοιμάσατε στο ταψάκι που έχετε ήδη βάλει στον φούρνο. Σκεπάζετε με μια στρώση λαζάνια. Ρίχνετε τη μισή μυζήθρα και τη μισή γέμιση από το σπανάκι, καθώς και λίγη από τη σάλτσα που έμεινε (το 1/3 περίπου). Πασπαλίζετε με το 1/3 της μοτσαρέλας και το 1/3 της παρμεζάνας και ξανά με λίγη από τη σάλτσα. Σκεπάζετε με μια στρώση λαζάνια. Ρίχνετε την υπόλοιπη μυζήθρα και την υπόλοιπη γέμιση από σπανάκι, τη μισή μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα και καλύπτετε με μια στρώση λαζάνια ακόμα, που θα περιχύσετε με τη σάλτσα που έμεινε. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίζετε με τα τυριά που έμειναν και το αφήνετε στον φούρνο για 8' λεπτά μέχρι να λιώσουν.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.