COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα μαγειρέψτε σπαράγγια


21 Νοεμβρίου 2013

asparagus.jpg

Φτιάξτε μία εναλλακτική σαλάτα εύκολα και γρήγορα.

Μόλις 15’ θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτή τη σαλάτα. Εφοδιαστείτε με ½ κ. άγρια σπαράγγια, 4 βρασμένα αυγά, 100 γρ. γραβιέρα, λεμόνι, ¼ φλιτ. ελαιόλαδο και αλάτι.

Διαδικασία: Ξεκινήστε να κόβετε τα σπαράγγια στο σημείο που αρχίζουν να σκληραίνουν. Τα ξεπλένετε και τα βουτάτε σε αλατισμένο νερό που βράζει, τα αφήνεται για 3-4’ και τα βγάζετε προσεκτικά ε μία τρυπητή κουτάλα. Τα βουτάτε αμέσως σε κρύο νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν για λίγο. Καθαρίζετε τα αυγά και τα τρίβετε προσεκτικά στον τρίφτη. Στύβετε το λεμόνι και ανακατεύετε καλά το χυμό του με το ελαιόλαδο, προσθέτοντας λίγο αλάτι και τρίβετε τη γραβιέρα. Βάζετε τα σπαράγγια στο πιάτο, τα περιχύνετε με το λαδολέμονο και τα πασπαλίζετε με τα αυγά. Γαρνίρετε με την τριμμένη γραβιέρα και το γεύμα σας είναι έτοιμο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.