COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ντιπ με φέτα και αραβικές πίτες


29 Νοεμβρίου 2013

htipiti-greek-roasted-red-pepper-and-feta-cheese-dip-1-800.jpg

Εύκολο και γρήγορο για να σας ανοίξει την όρεξη.

Υλικά για 8 άτομα: 1 φλιτζάνι φέτα 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης 2 σκελίδες σκόρδο 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό 2% 1 κ. γλ. ξερό βασιλικό 1 πακέτο μικρές αραβικές πιπεριές 1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Κόβετε τις αραβικές πίτες σε λεπτές λωρίδες, τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζετε με την πάπρικα , τις αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 18-20 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα και να γίνουν τραγανές. Βάζετε στο πολυμίξερ τη φέτα, το γιαούρτι, τις πιπεριές, το βασιλικό, το σκόρδο, μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Πολτοποιείτε το μίγμα και το αδειάζετε στο μπολ για να το σερβίρετε. Συνοδεύστε το ντιπ της φέτας με τις ψημένες αραβικές πίτες.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.