Εξαιρετική συνταγή για πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι καθώς είναι πολύ εύκολη αλλά συγχρόνως και πολύ εντυπωσιακή.
Υλικά για 4 άτομα: 5,5 φλιτζάνια τσαγιού νερό (ή καλύτερα 5,5 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών) 1 φλιτζάνι τραχανά ξινό 2 πιπεριές κόκκινες 1 πιπεριά κίτρινη 1 φλιτζανάκι καφέ γάλα light 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι 1 κεσές γιαούρτι 2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα τριμμένη 1 κουταλιά φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο 2 κουταλιές σούπας μυζήθρα τριμμένη
Διαδικασία: Βράζετε το ζωμό και ρίχνετε μέσα τον τραχανά και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να βράσει 15 λεπτά. Ψήνετε στο γκριλ τις πιπεριές και μόλις κρυώσουν ελαφρά τις ξεφλουδίζετε. Χτυπήστε στο μπλέντερ το γάλα με τις πιπεριές μέχρι να γίνουν πολτός. Όταν είναι έτοιμος ο τραχανάς ρίχνετε μέσα τον πολτό της πιπεριάς και τη μυζήθρα και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε στα πιάτα βάζοντας στο κέντρο του κάθε πιάτου μια γεμάτη κουταλιά της σούπας γιαούρτι. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και το δυόσμο.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.