Υλικά για 6 άτομα:
Για το χταπόδι:1 χταπόδι (περίπου 2 εκ.) 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4 1/2 καρότο καθαρισμένο και χοντροκομμένο 1/2 κλωνάρι σέλερι χοντροκομμένο 1 φύλλο δάφνη 1 φλιτζ. λευκό κρασί 4-6 κόκκοι μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα:Διάφορα λαχανικά της αρεσκείας σας Φρέσκα μυρωδικά (δυόσμος, βασιλικός, μαϊνατνός, άνηθος)
Για το λαδολέμονο:1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο Χυμός από 1 λεμόνι 1/2 κ.γ. ζάχαρη Αλάτι Πιπέρι
Διαδικασία:Σε μια κατσαρόλα βάζετε το χταπόδι με όλα τα υλικά, ρίχνετε το νερό μέχρι να σκεπαστεί και το μαγειρεύετε από τη στιγμή που θα βράσει για 30λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσει. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζετε από την κατσαρόλα, το στραγγλιζετε και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Με ένα μαχαίρι κόβετε το κεφάλι, αφαιρείτε το δόντι και κόβετε τα πλοκάμια, να ξεχωρίσουν ένα ένα. Ανοίγετε αρκετό από το ρολό πλαστικής μεμβράνης και βάζετε πάνω από όλα τα πλοκάμια, ώστε οι άκρες από τα μισά να είναι από δεξιά και οι άλλες από αριστερά. Τυλίγετε γύρω γύρω τα πλοκάμια αρκετά σφιχτά, αφήνοντας λίγη επιπλέον μεμβράνη από αριστερά και δεξιά ώστε να τυλιχτούν σαν καραμέλα. Δένετε πρώτα τη μια άκρη του επιπλέον σελοφάν σε κόμπο και μετά πιέζοντας προς τα μέσα την άλλη πλευρά σε σφιχτό κόμπο. Το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε για 6 ώρες τουλάχιστον. Όταν θέλετε να το σερβίρετε, το ξετυλίγετε από το σελεφάν, το κόβετε σε λεπτές φετές με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια και αραδιάζετε τις ροδέλες σε πιάτα. Ετοιμάζετε μια σάλτσα με τα λαχανικά και τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο, για να τη βάλετε στη μέση του καρπάτσιου. Φτιάχνετε και το λαδολέμονο, χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί και περιχύνετε πάνω από το καρπάτσιο.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.