Υλικά για 4-6 μερίδες:2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) κομμένο σε ροδέλες 5 μέτρια καρότα βιολογικά, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτριες φέτες 1 μέτρια πατάτα βιολογική, καθαρισμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια 2 1/2 εκ. ρίζα τζίντζερ, τριμμένη ή 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη 4 φλ. νερό ή ζωμός λαχανικών 3/4 φλ. φρέσκο γάλα 1 κ.γ. κάρι Αλάτι Πιπέρι 1 χούφτα πασατέμπος ψημένος
Διαδικασία:Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σατάρετε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και το πράσο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λεπτά, ώσου να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Στη συνλεχεια ρίχνετε τα καρότα και μαγειρεύετε για 6 λεπτά περίπου, ώσπου να αρχίσουν λίγο να καραμελώνουν. Τέλος, ρίχνετε την πατάτα, το τζίντζερ και το ζωμό ή το νερό και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε την πάπρικα, το κάρι, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε τη σούπα για 25-30 λεπτά περίπου, ώσπου να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Βάζετε τη σούπα σε δόσεις στο μπλέντερ και την πολτοποιείτε ώσπου να γίνει λεία. Την μεταφέρετε σε καθαρή κατσαρόλα, προσθέτετε το γάλα και ζεσταίνετε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας. Μοιράζετε τη σούπα σε μπολ, γαρνίρετε με τους κολοκυθόσπορους και σερβίρετε αμέσως.
Για εξωτικό άρωμα αντί για γάλα προσθέστε 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας, το οποίο θα ρίξετε στην κατσαρόλα μαζί με τα καρότα.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.