Με βινεγκρέτ που θα δώσει τη δική της νοστιμιά στη σαλάτα.
Υλικά για 4 άτομα:1 χταπόδι καθαρισμένο 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί 2 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες 100 γρ. ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσια 1/2 πράσινη και 1/2 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο 1/2 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο 1/2 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1/4 ποτηριού ξίδι 2 κ.σ. χυμό λεμονιού Αλάτι Πιπέρι
Διαδικασία:Ζεσταίνετε καλά μια κατσαρόλα και βάζετε το χταπόδι χωρίς άλλα υγρά. Το αφήνετε για 3-4 λεπτά. Περιχύνετε με το κρασί και λίγο νερό, σκεπάζετε και το αφήνετε να βράσει για περίπου 25-39 λεπτά. Κόβετε ένα μικρό κομμάτι, δοκιμάζετε και μόλις είναι έτοιμο το βγάζετε από την κατσαρόλα. Αν χρειαστεί περισσότερος χρόνος, συμπληρώνετε σε υγρά. Αφού κρυώσει, το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζετε τα κρεμμύδια, τις ελιές, τις πιπεριές, τα μυρωδικά και το χταπόδι. Σε ένα σέικερ χτυπάτε το λάδι, το ξίδι και το χυμό λεμονιού. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύετε, σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο. Δοκιμάζετε το αλάτι, πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.