Μια καλοκαιρινή συνταγή με λίγες θερμίδες.
Υλικά για 4 άτομα: 12 γαρίδες 2 φλιτζ. βρασμένες φακές 1 μήλο κομμένο σε κύβους 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι 4 κ.σ. ψιλοκομμένα καρύδια 2 κ.σ. τριμμένο blue cheese 1 κ.σ. φύλλα από φρέσκο δενδρολίβανο Ελαιόλαδο
Για τη βινεγκρέτ: 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο 1 κ.γ. μουστάρδα Αλάτι Πιπέρι
Διαδικασία: Σοτάρετε το μπέικον σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να ξεροψήνεται. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Βάλτε σε μπολ τις φακές, το μήλο, το κρεμμύδι, τα καρύδια, το μπέικον, το τριμμένο τυρί, το δενδρολίβανο και λίγο αλάτι. Βάλτε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε μπολ και χτυπήστε τα με το σύρμα. Ρίξτε τη βινεγκρέτ στο μείγμα με τις φακές και ανακατέψτε. Καθαρίστε τις γαρίδες από το κεφάλι και το κέλυφος και σοτάρετε τις σε 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώστε τις και κατεβάστε τις από τη φωτιά. Σερβίρετε τις γαρίδες με τη σαλάτα που έχετε ετοιμάσει.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.